Новини

Млин, що виготовляє органічне борошно, запрацював у Нижньому Селищі

5 Червня 2023 608

В Нижньому Селищі запрацювала піклярня, або ж млин, де на кам’яних жорнах за автентичними технологіями виготовляють органічне цільнозернове борошно. Опікується піклярнею Артем Зуборєв, який рік тому приїхав на Закарпаття з окупованого Луганська.

Він розповів Varosh, що з млинарським устаткуванням його познайомив Орест Дель Соль. До того чоловік займався рекламною продукцією.

— Почав розбиратися в новій сфері, вона мене зацікавила, — розповів чоловік. — Цей млин у нас французький, сам по собі він електричний, але має кам’яні жорна, як у давні часи. Це дуже великий плюс, бо так ми отримуємо повністю органічну продукцію. Зерно не піддається жодному термічному чи хімічному впливу, так маємо продукцію найвищої поживної якості.

Шелтер для переселенців відкрили в Нижньому Селищі на Закарпатті

Для млина використовується виключно зерно від виробника, що сертифікований, як органічний.  Зі слів Артема, готове борошно наразі купують пекарні у Львові та Хусті. Спочатку планували виготовляти безглютенове борошно зі спельти, але зрозуміли, що цей процес дуже затратний у плані обладнання, крім того немає чистої спельти.

— Та попри все наше борошно органічне, воно цільнозернове, тобто всі властивості зерна не знищуються в процесі помолу. Завдяки кам’яним жорнам зерно не розігрівається, — пояснив Артем Зубрєв.

Не знаю, які тут маркери відкритості, але на нас ніхто косо не дивився”. Марія про досвід вимушеного переселення на Закарпаття

Артем розповів, що незабаром викладуть у приміщенні піч і готуватимуть з отриманого борошна випічку.

Varosh

Фото Артема Зуборєва

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — FacebookInstagram та Тelegram.

 

0 #