Ужгородські винарня і кав’ярня потрапили до десятки фіналістів Національної ресторанної премії “СІЛЬ”. Тож у 2020-му вони – серед кращих в Україні.
Комісія конкурсу наразі визначила фіналістів з усієї України у різних категоріях. Винарня “СироВина” – у десятці кращих в номінації “Найкращий винний бар”, а кав’ярня “Riverside” – у ТОП-10 “Найкраща кав’ярня”.
Обидва заклади не подавали заявку на участь, тобто організатори самотужки обрали ці кафе.
Організатори конкурсу “СІЛЬ” зазначають: цього року у відбір потрапило 2250 закладів, які запропонували експерти премії, та ті, що подавалися самостійно.
За перемогу у 17 номінаціях 2020 року змагатимуться 160 закладів із 20 міст України.
До 15 жовтня члени журі відвідають заклади-фіналісти. Переможців оголосять 29 листопада, на VIIІ церемонії нагородження премії – у конгресно-виставковому центрі “Парковий”.
За правилами, переможці премії минулого року не беруть участь у поточному році.
У 2018-му два заклади із Закарпаття також потрапили до списку фіналістів. “Гагарін та Бокораш”, що в селі Кваси Рахівського району, змагався за звання “Найкращий пивний ресторан”, а Folks в Ужгороді – за кращу кондитерську країни.
Національну ресторанну премію СІЛЬ заснував Андрій Скіпьян, керівник компанії Hoteliero, у 2013 році. Це головна щорічна подія для професіоналів ресторанної індустрії та гостей закладів, які активно стежать за розвитком ресторанного бізнесу в Україні. Головний знак якості, який отримує переможець премії, мідна пательня французького бренду de Byuer.
До складу членів журі премії входять провідні фахівці ресторанної сфери України і підприємці: керівники українських асоціацій шеф-кухарів, ресторатори, експерти вузькоспеціалізованих напрямків (хлібопечення, барна індустрія, галузі кави, вина, пива, кондитерських виробів).
Varosh