Кавове меню – магічне поєднання двох слів для ужгородців. У цьому закладі це не просто слова, а основа концепції. У Riverside добре знаються на італійській класиці – еспресо, лате, капучино, флет-вайт та кортадо. Але не залишають осторонь сучасні альтернативні способи заварювання кави (каліта, кемекс, v60, батч брю та колд брю). Серед авторських пропозицій – лінійка напоїв на основі колд брю, лимонади та смузі.
– Ідея та концепція кав’ярні третьої хвилі з відкритим обсмажуванням кави приходила поступово. Доволі складно було поєднати в одному закладі виробництво та кав‘ярню. Але наша команда бажала надати ужгородцям якісний сервіс та зробити свіжо обсмажену каву доступною щодня у нас в кав’ярні або ж у себе вдома, придбавши каву в зернах, – розповідає співзасновник закладу Олександр Єфремов.
В розробці меню для Ріверсайд брали до уваги декілька критеріїв – свіжі та якісні інгредієнти, нові цікаві поєднання і звичайно смачний результат.
– Концепція кухні – сніданки та бранчі цілий день. З 8 ранку та протягом дня ви можете замовити ситний сніданок: фрітату на різний смак (італійський запечений омлет), пишні панкейки: солодкі з крем-сиром, фруктами, ягодами або солоні з м’ясними та овочевими начинками, біфштекси, бургери та салати. Рекомендуємо звернути увагу на фірмову випічку: справжній бестселер – сінабони, улюблене поєднання – морквяний чізкейк, хіти сезону – чорничний тарт та персиково-абрикосовий клафуті. Недавно розширили веган-меню, в якому особливе місце посіли веган-бургер з котлетою із сочевиці та веган-панкейки на мигдалевому молоці та спельтовому борошні, – кажуть у Riverside.
На запитання: «Чому саме Ріверсайд?», у закладі відповідають: «Тому що коли ти в цьому місті, то байдуже, на якій стороні ріки – тут завжди п’ють найкращу каву».
– Ми впевнені, що кожен кавовий шанувальник і не тільки, задавався питанням, чим все ж таки відрізняється кава з різних регіонів вирощування, методів обсмажування та способів приготування, і відчиняючи двері Ріверсайд у нас було на меті донести цю інформацію у формі діалогу з гостем та правильної подачі, яка повністю розкриває смакову палітру кави, розповідають у закладі.
Varosh
Фото: Карл Смутко та з архіву закладу