Новини

На кінопремію ім.Романа Жука надійшло понад 20 заявок. Коли оголосять переможців

16 Вересня 2024 68

21 заявка на кінопремію ім.Рмана Жука надійшла впродовж місяця до оргкомітету Еко Кіно фестивалю, який проводила в серпні ГО “Chysto.de”. Більшість робіт — документальні, — сказала Varosh керівниця організації Олена Жук.

— Усі заявки ми вивчатимемо та розглядатимемо місяць, до 11 жовтня, як і було заплановано попередньо, — пояснила вона. — З усіх заявлених робіт оберемо 10 найдостойніших, на нашу думку. Ці учасники пройдуть за бажанням подальший двомісячний курс навчання і за потреби отримають консультацію від менторів не тільки з кіносфери, але й з екологічного та природоохоронного боку. У нас є кінокоманда з досвідом — це продюсери, режисери, сценаристи, оператори. Навчання в основному буде присвячено саме питанням зйомки кіно та соціальної реклами. Але у разі потреби, ми також підключатимемо менторів зі сфери екології, щоб глибше висвітлити ту чи іншу тему.

Після навчального курсу стартує фінальний етап — пітчинг ідей — після якого залишиться два переможці, по одному в кожній категорії: короткометражне документальне кіно та соціальна реклама. Основні критерії при оцінюванні робіт: актуальність теми, грамотність і деталізація написання ідеї, пошук сенсу, глибини і прагнення розкрити їх на широкий загал.

— Також ми аналізуватимемо анкети і соцмережі учасників, матимемо з кожним особисте спілкування, — каже Олена Жук.

Імена переможців планують оголосити 11 грудня, після проходження учасниками навчання та пітчингу ідей. Кінопремія імені Романа Жука на реалізацію творчого задуму на природоохоронну тематику передбачається у двох категоріях: короткий метр (премія в 100 000 грн) та соціальна реклама (премія 40 000 грн).

Нагадаємо, перший фестиваль екології та кіно “ECO FILM FESTIVAL” пройшов у Колочаві 9-11 серпня. Під час фестивалю команда організаторів — активісти екоініціативи CHYSTO.DE?! — оголосила про започаткування кінопремії імені Романа Жука та дала старт прийому заявок на конкурс проєктів відеоробіт на природоохоронну тематику у двох категоріях – короткометражний документальний фільм та соціальна реклама. Прийом заявок тривав до 11 вересня включно.

Зоряна Попович, Varosh

Фото Chysto.de, діаграми надані Оленою Жук

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — Facebook та Instagram.

0 #
# Chysto # de # ECO FILM FESTIVAL # r=кінопремя ім.Романа Жука # документальне кіно # Еко Кіно фестиваль Chysto # екологія # заявк # новини Varosh # Олена Жук