Нещодавно Хустщина отримала свій власний торт “Хуст”. Це ініціатива місцевої кондитерки Наталії Малети. Ідея втілена до 930-річчя Хуста. Презентація відбулася 14 червня у закритому форматі.
В основі торта – свіжі вершки та масло, два види шоколаду, згущене молоко. А родзинка – фундук із місцевих плантацій. Саме ядра цього поживного горіха та борошно з нього додають неповторної гастрономічної унікальності.
У складі нема штучних барвників, стабілізаторів чи емульгаторів. Авторка використовує сучасний технологічний процес, піддає торт сухому замороженню, яке дозволяє зберегти смакові якості та структуру.
“Хуст” оформлений нестандартно – без трафарету, глазурі чи крему.
«Торт – мусовий та білосніжний. Традиційні для регіону орнаменти та надпис “Хуст” на ньому – рельєфні, нанесені з використанням спеціально виготовлених форм із відповідним відтиском. Це ще одна особливість, новинка в серійному виготовленні тортів в області – за допомогою 3D-форми», – мовить Наталія Малета.
Солокий сувенір має тематичну коробочку. Вона прикрашена графічними квітами нарцисів, які символізують Хустщину.
Адреса: м. Хуст, вул. Львівська, 210. Тел.: 096 303 7919.
Наші солодкі історії:
Varosh