Думки

Закарпаття – насправді унікальний край. Колонка ресторатора Віктора Михайлова про локальну гастрономію

12 Січня 2022 527

Про непересічність нашого краю говорить і розташування, і історичні особливості, і традиції, і мої улюблені гастрономічні нюанси. Вже не перший рік я працюю у ресторанній сфері. І стільки ж часу тримаю баланс між пошуком традиційних смаків, страв та поєднань продуктів та інтегруванням тенденцій, які диктує нам світова гастрономічна сфера.

Viktor Mykhailov 004

Це дає мені право вважати себе справжнім амбасадором закарпатської гастро-культури.Тому на цих правах дозволю собі запросити вас у свої заклади: скуштувати страви, які ви більше ніде не з’їсте.⠀

У “Порядному Ґазді” рекомендую скуштувати ось що:⠀

Витриманий шовдар – моя особлива гордість. Це дуже схоже на прошуто і хамон, тільки смачніше. І вигідніше. До слова, саме такий шовдар може стати ідеальним подарунком для шанувальника делікатесів чи для того, у кого все є.⠀

Viktor Mykhailov 009

Бургер із м’ясом нутрії – експеримент, котрий вдався на 100%! Саме цей бургер входить у топ замовлень у закладі, і зовсім не дарма – він смачний і корисний завдяки цьому ж таки м’ясові. А ще цей бургер особливо подобається жінкам.⠀

Viktor Mykhailov 008

Бичачі яйця у вершковому соусі – тут без коментарів. Хто ми такі, щоб не подавати у нас цей особливий делікатес? Кожен знаходить у цьому свій сенс, а комусь просто смачно.

Дошка від Гентеша – легендарний танір із делікатесами власного виробництва. Я особисто пишаюся кожним пунктом у складі цієї дошки: і гуркою, і пікницею, і підчеревиною, і картоплею із цибулькою.⠀

Viktor Mykhailov 007

А от у “Малій Горі” зверніть увагу на:

Устриці – особливий старт для обіду чи вечері за супер-приємною ціною (29 грн за штучку). Для тих, кому сирий варіант не дуже, ідеальним вибором буде запечена устриця.⠀

Viktor Mykhailov 001

Виноградні равлики – ще один топовий апетайзер. Локальний, смачний, особливий. Його нереально не скуштувати, якщо ви знаходитеся поміж виноградників.⠀

Viktor Mykhailov 002

Клешні лобстера – пишаюся тим, що нам вдалося зробити цей делікатес доступним за ціною! Ось чому щиро запрошую усіх: і тих, хто любить лобстера, і тих, хто тільки хоче познайомитися.⠀

Viktor Mykhailov 003

Чилійський сібас – риба, котру люблять навіть ті, хто думають, що не їдять риби. Навіть королева Єлизавета, а вона в цьому світі вже давно – перепробувала різне, як то кажуть. Тому за нагоди – дуже рекомендую.⠀

Стейки преміум-якості – тут я, як справжній шанувальник м’яса, задовільнив свою потребу на максимум. Якщо ви теж любите якісні стейки, цей пункт точно для вас.⠀

Власне, скромний список моїх рекомендацій та фаворитів.

Впевнений: кожен знайде у моїх закладах щось для себе!

Читайте також «Порядний Ґазда» Віктор Михайлов тестує BMW 5 серії і розповідає як за два роки проїхав 200 тисяч кілометрів 

 

Віктор Михайлов, спеціально для Varosh

0 #
# "порядний газда" Мукачево # бичачі яйця # виноградні равлики # витриманий шовдар # віктор михайлов # лобстер # м'ясо нутрії # устриці