Набір з 30 листків виноградного листя для приготувння долми (голубці, загорнуті у виноградне, а не капустяне листя) з’явились у продажу в магазинах крафтової продукції Закарпаття. Можна їх знайти в Мукачеві, Хусті та інших містах краю, — сказав Varosh Михайло Штефаньо, засновник екобренду “Долина теплиць”.
Бузинад: лимонад із бузини варять другий рік сестри в Ужгороді
— Голубці для закарпатців незмінна, рідна страва, в порінянні з іншими регіонами країни, — пояснив Михайло Штефаньо. — Тим більше, що в нас доволі “капустяний” край. Але хотілося зробити щось нове, поекспериментувати.
Листя мариноване, у розсолі, який підібрали шляхом випробувань та експериментів. За словами Михайла, на долму підходить не будь-яке виноградне листя, найкраще молоде, зірване з виноградної лози ще до появи виноградних грон.
— У цей період листя доволі соковите, потім уже всі соки ідуть у ягоди і листя стає жорстким, — пояснив чоловік. — Тому найкраще збирати листя на долму на початку травня. Тому ми бігом зібрали кілька листків, приготували і спробували самі, нам сподобалося, тому тепер пропонуємо закарпатцям.
В кожній банці — біля 30 листків з червоного і білого винограду.
Varosh,
Фото зі сторінки бренду у Фейсбуці
Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — Facebook, Instagram та Тelegram.