Новини

Інавгураційний образ для Марини Порошенко розробила Вікторія Гресь

10 Червня 2014 3 244

Дизайнерка, що багато років жила та працювала в Ужгороді, стала автором одного з двох образів нової першої леді у день інавгурації Петра Порошенка.

Вікторія Гресь – авторка денного ансамблю Марини Порошенко. Вечірній розробила Лілія Пустовіт. У денній сукні з накидкою Марина Порошенко була присутня у Верховній Раді України та на урочистому молебні в Софійському соборі. У вечірньому ансамблі вона разом із чоловіком приймала гостей на офіційному прийомі у Мистецькому арсеналі.

Денний ансамбль складається із шовкової сукні прямого силуету та літнього пальта кольору лаванди. 

– Декор ансамбля треба було добирати особливо ретельно – адже він має бути водночас стриманим, майже непомітним і елегантним. Я вирішила зупинитися на смугах гаптування на рукавах пальта та подолі сукні – того ж самого лавандового кольору, що й тканина. Певною мірою такий прийом наслідує традиції славнозвісних решетилівських майстрів, чия творчість добре знана в усьому світі завдяки унікальній техніці вишивання тон в тон, – каже Вікторія Гресь.

Вечірня сукня виконана в майстерні Лілії Пустовіт. Співавтором вечірньої сукні стала сама Марина Порошенко. 

– Ідея зробити сукню в кольорах національного прапору належить Марині Порошенко. Коли вона запропонувала це, я одразу пригадала людей, які загорталися в прапор на Майдані й носили його одночасно як одяг і як містичний захист – ця ідея здалася мені цілком природньою. Щодо фасону спідниці сукні – то це така сучасна, стилізована плахта: нижня "сорочка" та верхня "обгортка", – розповідає Лілія Пустовіт.


Читайте також:


Varosh

Фото: УНІАН, REUTERS

0 #