Новини

Обмеження швидкості електросамокатів та умови їх паркування затвердили в Ужгороді

25 Вересня 2024 232

Умови Меморандуму, що встановлює обмеження швидкості на пересування орендованими електросамокатами в Ужгороді та правила їх паркування, затвердили на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Меморандум підписано між Ужгородською міською радою та операторами прокату електросамокатів. Документ визначає умови співпраці між міською радою та операторами та фіксує домовленості щодо встановлення та дотримання правил безпечного користування електросамокатами.

Як пояснив у коментарі Varosh начальник відділу транспорту Ужгородської міської ради Петро Бобик, домовленість про обмеження швидкості електросамокатів до 20 км на годину була досягнута попередньо кілька тижнів тому на нараді керівництва міста із трьома операторами прокату – «Вolt», «Jet» та «Vevi».

«Надходило чимало нарікань від мешканців міста, що швидкість не обмежувалася, і це часто призводило до створення небезпечних ситуацій. Тому під час нарад оператори, що надають прокатні послуги, погодилися обмежувати швидкість, програмне забезпечення це дозволяє робити. Наразі, хоч цей меморандум має більше рекомендаційний характер, домовленості затвердили юридично. Якщо виникатимуть додаткові питання, будемо співпрацювати з операторами прокату електросамокатів надалі», – сказав Петро Бобик.

Згідно з домовленостями, швидкість пересування електросамокатів в Ужгороді обмежено:

Відповідно до меморандуму також затверджено правила паркування, про які оператор має повідомляти користувача.

Паркувати електросамокати заборонено:

Якщо вам подобається те, що робить команда Varosh — підтримай нас донатом тут

Тетяна Клим-Кашуба, Varosh

Титульне фото: Firtka

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — Facebook та Instagram.

0 #
# varosh # електросамокати # електросамокати Ужгород # новини Varosh # обмеження швидкості електросамокати # швидкість електросамокати Ужгород