Новини

У парку Шенборна відкрила пам’ятник Сіссі

14 Листопада 2017 2 227

Подія відбулася 12 листопада на території курорту "Воєводино".

Відкрили пам’ятник Сіссі  – імператриці Австрії, дружині імператора Франца Йосифа I Сергій Мошак, меценат та Федір Шандор, відомий туризмознавець.

Скульптура стала новою родзинкою для туристів і вдало доповнила парк, який цими днями відзначає 4-річчя з дня створення. Також у грудні виповнюється 180 років з дня народження відомої історичної постаті, тож встановлення скульптури стало символічним.

Два роки тому у парку Шенборна у "Воєводино" був урочисто відкритий пам’ятник імператору Австро-Угорщини Францу Йосифу. Тоді йшлося про те, що до пари Францу Йовжку (як історичну постать називають на Закарпатті) варто б поставити і його кохану Сіссі.

Постать Сіссі височіє над озером, дійти до пам’ятника можна облаштованою лісовою стежкою, вже біля самої Сіссі відривається чудовий вид на територію парку. 

Федір Шандор розповів, що Єлизавета Баварська у 16 років стала імператрицею, вийшовши заміж за Франца Йосифа. Жінка прожила нелегке життя, але була народною улюбленицею, ніжно її називали Сіссі. "Сіссі посприяла створенню Австро-Угорщини, цього року відзначали 150-річницю з часу утворення цієї імперії, період правління її чоловіка Франца Йосифа згадують ще й до цього часу", – каже Федір Шандор.

"Ми потрохи відтворюємо історію, яка відбувалася на території, до якої входило Закарпаття, – сказав на відкритті Сергій Мошак. – Як ми започаткували перший камінь парку Шенборна, так і далі будемо розвивати це місце, бо воно несе певну позитивну енергетику. І надихає людей, про це вони часто кажуть, приїжджаючи сюди на відпочинок".

Після відкриття пам’ятника учасники перемістилися до озера, де цього дня місцева качина громада поповнилася ще двома мешканцями. Неподалік на схилі до річниці парку Шенборна урочисто заклали виноградник, який стане першим на Перечинщині, з урожаю якого вироблятимуть фірмове Шато Шенборн.

За інформацією Ужгородського прес-клубу

0 #