v35 - Архів

V35. Наталка і Максим. “Reki Manki” – від ідеї до власної кав’ярні

1 Березня 2013 6 872

Наталці 23, Максимові – 29. Вона менеджер, він – економіст, за освітою. Їхня кав’ярня існує трохи більше, ніж півроку. За цей час молоді підприємці вже встигли розібратися у тонкощах бізнесу та познайомитися зі своїми відвідувачами. А ми, у свою чергу, вирішили подружитися з ними.

Наталко, Максиме, чому саме кав’ярня?

Н: Ми дуже любимо пити каву. Довго намагалися в Ужгороді знайти місце, де нам було б комфортно її пити і просто відпочивати. Втім, ритм міста не завжди дозволяє цього. Тому ми вирішили відкрити щось власне. Це була моя давня мрія і так склалося, що ми її реалізували.

М: Спочатку ми хотіли відкрити ресторан, але потім вирішили, що це буде занадто великий старт.

Ви задоволені тим, як йдуть справи?

Н: Так, звісно.

М: Все йде так, як ми й планували.

Що кажуть ваші відвідувачі, їм подобається заклад?

М: Переважній більшості – так.

Н: Звичайно, є люді, яким ми можемо не сподобатися – ми це розуміємо. Це нормально. Але ми дуже стараємося, аби людям було у нас

комфортно.

Друзі, що кажуть?

М: Їм подобається.

Н: У нас дуже багато нових друзів з’явилося. Наші клієнти стають ними.

Легко було зрозуміти, що й до чого у цьому бізнесі? Ви ж менеджери, економісти. Фактично, працюєте за спеціальністю?

М: З одного боку так, а з іншого – ми ж тут і бармени й офіціанти, у той самий час.

Не виснажує такий ритм?

Н: Хіба що, фізично, бо морально – зовсім ні. Навпаки ми отримуємо величезне задоволення від спілкування, від появи нових людей у нашому

житті.

Чому "Reki Manki", а не "Reki Kavu", якщо ви любите саме каву?

Н: Ми думали про це, але ж не могли назвати кав’ярню "Світ Чаю/Капучино"…

М: Цих назв і без того вистачає.

Н: А манка – це смачно, корисно і, щонайважливіше – з дитинства.

Хто її готує?

Н: І я, і Максим. Це такий продукт, який важко зіпсувати.

Одним реченням можете розповісти про свій заклад?

М: Reki Manki – це кав’ярня з домашньою, затишною та дружньою атмосферою.

Н: Для нас – це життя і те, що приносить щастя.

Складно відкрити власну кав’ярню?

М: Перші кроки завжди важко робити. Сьогодні ми згадуємо про це з посмішкою.

Як плануєте розвиватися?

М: На літо хочемо додати багато новинок: охолоджуючі напої, легкі страви.

Н: У нас є певні обмеження. Зокрема, відсутність кухні. Тому, надто сильно "розігнатися" нам поки не вдається.

Ужгород комфортне місто для того, аби розпочинати власний бізнес і вести його?

М: Ужгород, взагалі, найкраще місто. Ми довго вирішували, де жити – обирали, у тому числі, й серед європейських міст. Але Ужгород кращий у всьому.

Н: Це місто з неперевершеною атмосферою, чудовими людьми. Ми не збираємося переїздити. Це найпрекрасніше місто. Часом, здається, що душі не вистачає для того, аби його охопити. Ужгород – це маленький світ.

Адреса закладу: Ужгород, вул. Корзо, 5. Телефон: 050 986 87 72

Росана Бісьмак, спеціально для Varosh.com.ua

Фото: Томі Бодов

0 #