Новини

Боґрач, банош, токан, коньяк та вино: закарпатська гостина відбулася у Києві

18 Вересня 2013 3 001

Зустріч пройшла у Національному музеї народної архітектури та побуту України "Пирогово" під Києвом.

– Ми вдруге зібралися разом, бо відчуваємо необхідність спілкування. І всі ми тут однакові, без регалій та звань, всі ми гордо звемось закарпатцями. Мене дуже тішить, що нині тут багато молоді. Ми зробимо все, щоб вони відчували себе тут, як вдома, – каже президент Товариства "Закарпатці у м.Київ" Василь Лазоришинець.

На святі їли та пили пікницю з голубцями, угорський боґрач, банош, токан з бринзою, фанки з лекваром, наливки-настоянки, яфинянку, закарпатський коньяк, вино та інше.

– Я дуже люблю такі зустрічі, вони мені допомагають втамувати ностальгію за рідним Ужгородом та слідкувати за останніми подіями Закарпаття. На заході було близько 200 чоловік. Чесно кажучи, навіть не знаю, чи проводять інші регіони країни такі зустрічі. Принаймні, ніколи не чув про це. На гостині ми спілкувалися, їли боґрач, пили добрий закарпатський коняк та прекрасні вина, які привезли з Закарпаття, – каже закарпатець Юрій Єрмоленко.

Varosh.com.ua, фото: Макс Бондаренко

0 #