Ресторатор Міша Кацурін та тревел-блогер Антон Птушкін випустили новий випуск авторського гастро-шоу, присвяченого кухні та стравам Закарпаття.
Свою гастрономічну подорож Закарпаттям автори та ведучі шоу розпочали з вегетаріанського закладу ведичної кухні у селі Подобовець. Опісля – піднялися на гору Гемба, де випили чай у чайовні «Сурія» та спробували каву з прянощами у кав’ярні посеред лісу «у Валєрчика».
Відтак Міша Кацурін та Антон Птушкін завітали у «Колибу» у Міжгір’ї, де продегустували човлент.
Мандруючи Берегівщиною, заїхали у Шато Чизай на равлики з місцевим вином та власне у Берегово, де спробували лоці у «Золотій паві».
У «Клячанівській корчмі» на Мукачівщині – дегустували страву з рубців, у Мукачеві – їли зузо перкельт у Goodwill-і та копчену рульку у «Порядному газді».
В Ужгороді у легендарному кафе-музеї «Під замком» для ведучих шоу приготували сирні гомбовці, у «Шпайзі» в Невицькому – сегединський гуляш із кнедлями, а у «Підкові» у Перечині – крумплі на шпаргеті та рокот-крумплі.
Завершили Міша Кацурін та Антон Птушкін випуск приготуванням бограча на відкритому вогні у казані в лісі, назвавши при цьому бограч «закарпатським том ямом».
Спільне фуд-тревел-шоу ресторатор Міша Кацурін та тревел-блогер Антон Птушкін запустили у 2021 році. У такий спосіб автори проєкту прагнули показувати світ, людей та культуру через їжу.
У перший рік повномасштабного вторгнення Міша Кацурін та Антон Птушкін почали знімати випуски про їжу різних регіонів України, аби розповідати глядачам про кухню й історію українських міст. Раніше у межах проєкту вже вийшли випуски, зокрема, про їжу Полтавщини, Бессарабії, Галичини, Києва, Одеси, Харкова.
Якщо вам подобається те, що робить команда Varosh — підтримай нас донатом тут. А з нас — кавіль 🙂
Тетяна Клим-Кашуба, Varosh
Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — Facebook та Instagram