Новини

Лебкухен і мийзешколач: В Ужгороді пройшла перша дегустація пряників

13 Листопада 2019 514

В мукачівському та ужгородському замках зберігаються штампи для пряників, каже експерт з туризму Федір Шандор. А бренд «Закарпатський пряник» запросив на першу на Закарпатті дегустацію своїх солодких виробів напередодні фестивалю пряників.


– Пряники на Закарпатті з’явилися завдяки швабам з Нюрнберга. Називалися вони трьома словами – мийзешколач, лебкухен або пряники. На дегустації від «Закарпатського пряника» та й загалом від виробника вже можна скуштувати пряники з мигдалем з мигдалевого тіста – вони присвячені Святому Мартину. Їдять їх з молодим вином. Також – пряники із закарпатським фундуком. Унікальний пряник – з корицею та яблуком, який схожий на тістечко. Знаменитий новорічний пряник, з цитрусовими і з цедрою, – каже Федір Шандор.

Відтепер дегустацію можна відвідати як на фабриці «Закарпатський пряник», так і замовити її на виїзд.

Що ж до фестивалю пряників в Ужгороді, то він пройде 13-15 грудня. Його ми проанонсуємо додатково.

Varosh

17 #
# закарпатський пряник # ужгород # фестиваль пряників