За задумом, у будівлі заводу буде також розташовуватися ресторан, таким чином, аби гості могли побачити на власні очі, як вариться пиво та, разом з тим, відразу скуштувати його з відповідною гуцульською закускою.
Сучасний завод належить пивоварні «Ципа», і його збудували цього року в селі Кваси, Рахівського району, позаду місцевого санаторію, що через дорогу від первинної пивоварні «Ципа», яка розташована в будівлі ресторану «Гагарін та Бокораш».
За нашою інформацією, завод будували з березня до вересня цього року. Обладнання для варіння пива спеціально замовлялося з Угорщини від відомої компанії ZIP. Коли ми були на об’єкті у серпні, то більшість робіт уже було завершено, залишалися лише ресторанна частина всередині заводу та територія довкола пивоварні.
Головний пивовар бренду Юрій Гафіяк наголосив, що запуск пивзаводу зовсім не означає, що пиво «Ципа» перестане бути крафтовим чи змінить рецептуру:
– Ми варимо гуцульське пиво у центрі Гуцульщини. З 2015-го року ми вже зварили 80 сортів пива, постійно експериментуємо, зазвичай у межах 5 сортів.
Що ж, схоже, пива «Ципа» точно стане більше. Очікуємо на офіційне відкриття заводу та закладу на його території.