Новини

Полунично-яфиновий крокембуш – новий експеримент від Валентина Штефаньо

27 Березня 2013 4 118

Оскільки всі давно визнали, що вироби ужгородського кондитера Валентина Штефаньо – це витвори мистецтва, презентацію чергового різновиду десерту крокембуш було призначено у художньому музеї ім. Й.Бокшая.

На цей раз маестро запропонував спробувати ягідний варіант славетного торту – з полуничною та чорничною начинкою. Валентин також розповів про актуальні кондитерські тренди, зокрема зауважив, що надмірно складні десерти та молекулярна кухня не стали світовими бестселерами. Натомість традиційні смаки знову набирають обертів. 

Кондитер завжди наголошує на тому, що незалежно від моди на ті чи інші гастрономічні витвори, завжди в топі натуральні, органічні та зрозумілі речі.

«Зараз спостерігається така тенденція, що оздоблення закладів, їхні додаткові послуги та інші зовнішні атрибути перемістилися на другий план. У головній ролі зараз сама страва, якщо це десерт – то важлива його подача, естетична складова та смак. Я ніколи не виготовляю для інших того, чого не їстиму сам» – запевнив Штефаньо.

До слова, у найближчому майбутньому кондитер планує запустити випічку органічного хлібу та традиційних французьких круасанів.

Текст: Вікторія Рижова, фото: Віктор Дьомін, Varosh.com.ua

0 #