Новини

Горить ліс: третю добу гасять лісову пожежу на Ужгородщині (Доповнено)

13 Серпня 2022 435

Лісову пожежу на горі Савчин між селами Бегендяцька Пастіль та Костева Пастіль локалізували вчора, 12 серпня, о 16.25 і далі вона не поширюється. Зараз, за словами речниці ДСНС на Закарпатті Наталі Батир, спостерігаються локальні осередки тління.

«На місці продовжують працювати і рятувальники, і лісівники, і нацгвардія і місцеве населення допомагає, — сказала вона Varosh. — Сподіваємося сьогодні нам вдасться повністю і остаточно ліквідувати це загорання».

З її слів, лісівники звернулися до рятувальників по допомогу 12 серпня о 3 годині ночі.

— На той час вони вже працювали над гасінням вогню, — розповіла речниця, — в них є пожежні автомобілі, водомети, тому вони взялися за гасіння, але побачили, що самотужки не впораються. За їхніми даними, вони почали гасити пожежу після 16-ї години.

Гасіння ускладнено важкодоступною гірською місцевістю (середня висота близько 500 м). Загалом вогонь пройшов 90 га лісу.

Наразі пожежу гасять понад 200 чоловік та 20 одиниць техніки, авіація ДСНС продовжує скидати воду на осередки пожежі. З початку проведення ліквідаційних робіт здійснили понад 60 скидів.

О 16:25 13 серпня Управління ДСНС на Закарпатті повідомило, що лісову пожежу на горі Савчин погасили. Рада оборони області прийняла рішення про заборону відвідувати ліси. “Це пов’язано з подальшим ускладненням пожежної обстановки та збереженням надзвичайної (5-й клас) пожежної небезпеки”, — йдеться на сайті Закарпатської ОВА.

 

Varosh

Фото та відео Управління ДСНС на Закарпатті

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — FacebookInstagram та Тelegram.

0 #