Ідеї

3 швидкі та здорові літні сніданки

18 Липня 2013 5 862

Незважаючи на те, що у буденній метушні за браком часу ми не приділяємо належної уваги сніданку, у вихідні саме час порадувати себе та близьких смачними стравами. Тим паче, що влітку так багато соковитих та корисних фруктів.

Приготуйте смачний соус до улюблених гофрів, додайте свіжими до граноли, або ж підсмажте з горіхами та покладіть збоку, кульку морозива. Який з варіантів ви б не обрали, гарний початок дня я вам гарантований.


Вафлі з цілозерної муки



Інгредієнти:

Для фруктового компоту:



1. В миску просійте обидві муки, порошок, додайте цукор та сіль.

2. В окремій посудині трохи збийте яйця та додайте кефір. Потім влийте розтоплене масло. Розмішайте.

3. Вилийте рідку масу в сухі інгредієнти. Добре змішайте все, щоб не було комків.

4. Розігрійте вафельницю та випікайте вафлі згідно інструкції виробника.

Для компоту:

Наріжте фрукти шматочками, посипте цукром та додайте сік лимону. Змішайте. Помішуючи, доведіть до кипіння та варіть протягом 10 хв.

Подавайте разом з теплими гофрами.


Хрумка шоколадна гранола



Інгредієнти:

1. Розігрійте духовку до 150 градусів. Застеліть деко пергаментом.

2. Змішайте всі інгредієнти в мисці, висипте на деко та розрівняйте.

3. Випікайте близько 20-25 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин та слідкуючи, щоб гранола не підгоріла.

4. Зберігайте охолоджену гранолу в герметичній ємкості та споживайте, додаючи до молока, йогурту чи фруктів.


Запечені абрикоси з мигдалем



Інгредієнти:

1. Помийте та просушіть абрикоси. Поріжте їх скибками та складіть у миску.

2. Розріжте стручок ванілі вздовж та вийміть зернятка. Додайте їх до фруктів разом з медом, соком лимону, мигдалем та корицею. Злегка змiшайте.

3. Випiкайте в духовцi при температурi 150 градусiв близько 20-30 хвилин.

4. Подати можна з вершками або кулькою ванiльного морозива.


Більше смачних рецептів у кулінарному блозі Eat Me.

Олександра Скребцова, для Varosh.com.ua

Фото автора

0 #