Незважаючи на те, що у буденній метушні за браком часу ми не приділяємо належної уваги сніданку, у вихідні саме час порадувати себе та близьких смачними стравами. Тим паче, що влітку так багато соковитих та корисних фруктів.
Приготуйте смачний соус до улюблених гофрів, додайте свіжими до граноли, або ж підсмажте з горіхами та покладіть збоку, кульку морозива. Який з варіантів ви б не обрали, гарний початок дня я вам гарантований.
Інгредієнти:
Для фруктового компоту:
1. В миску просійте обидві муки, порошок, додайте цукор та сіль.
2. В окремій посудині трохи збийте яйця та додайте кефір. Потім влийте розтоплене масло. Розмішайте.
3. Вилийте рідку масу в сухі інгредієнти. Добре змішайте все, щоб не було комків.
4. Розігрійте вафельницю та випікайте вафлі згідно інструкції виробника.
Для компоту:
Наріжте фрукти шматочками, посипте цукром та додайте сік лимону. Змішайте. Помішуючи, доведіть до кипіння та варіть протягом 10 хв.
Подавайте разом з теплими гофрами.
Інгредієнти:
1. Розігрійте духовку до 150 градусів. Застеліть деко пергаментом.
2. Змішайте всі інгредієнти в мисці, висипте на деко та розрівняйте.
3. Випікайте близько 20-25 хвилин, помішуючи кожні 10 хвилин та слідкуючи, щоб гранола не підгоріла.
4. Зберігайте охолоджену гранолу в герметичній ємкості та споживайте, додаючи до молока, йогурту чи фруктів.
Інгредієнти:
1. Помийте та просушіть абрикоси. Поріжте їх скибками та складіть у миску.
2. Розріжте стручок ванілі вздовж та вийміть зернятка. Додайте їх до фруктів разом з медом, соком лимону, мигдалем та корицею. Злегка змiшайте.
3. Випiкайте в духовцi при температурi 150 градусiв близько 20-30 хвилин.
4. Подати можна з вершками або кулькою ванiльного морозива.
Більше смачних рецептів у кулінарному блозі Eat Me.
Олександра Скребцова, для Varosh.com.ua
Фото автора