Ідеї

3 незвичайні та корисні рецепти з гарбуза на кожен день

26 Вересня 2013 5 886

Гарбуз на Закарпатті досить поширений, але, на жаль, готувати його ми не дуже вміємо. Гарбузова каша чи просто запечена "пекучка" як її часто називають – ось і все, що мені було донедавна відоме.

А насправді рецептів з гарбузом та різноманітних варіацій просто неймовірна кількість. Нижче ви знайдете рецепти ніжного гарбузового пирога, корисних гарбузових біскотті та дуже смачного хлібу з гарбузом та корицею.


Гарбузовий пиріг


Інгредієнти:

Для основи:

Для горіхового слою:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Розігрійте духову шафу до 175 градусів. Змажте форму для пирога та застеліть дно пергаментом.

Для гарбузового пюре наріжте гарбуза на кубики та викладіть на деко. Для двух склянок пюре знадобиться близько 1 кг гарбуза. Поставте у духову шафу на 25-30 хв. Коли охолоне, зробіть пюре в блендері.

Для основи змішайте просіяне борошно, цукор, сіль, та холодне масло в комбайні. Збивайте до крихт, а потім по одній ложці додавайте воду та продовжуйте збивати поки тісто не заміситься в ком. Обгорніть його харчовою плівкою та відправте на півгодини в холодильник.

Потім розкатайте тісто в тонкий пласт та викладіть в підготовлену форму для пирога. Знову покладіть у холодильник.

Потовчіть печиво та горіхи. Рівномірно покрийте ними поверхню тіста та знову поставте в холодильник.

Розігрійте духову шафу до 190 градусів.

Збийте яйя. Додайте до них пюре, вершки, спеції, цукор та змішайте. Вилийте у форму та випікайте близько 50 хвилин. Дайте охолонути при кімнатній температурі.


Гарбузові біскотті


Біскотті – це назва традиційного італійського печива, яке характерне тим, що випікається двічі. Завдяки незначній кількості масла воно зовсім не схоже на традиційне печиво та добре смакуватиме до кави.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Розігрійте духову шафу до 175 градусів. Застеліть деко пергаментом. Розтопіть масло. В мисці змішайте борошно, порошок та спеції. В іншій збийте яйця з цукром, додайте масло, пюре та ваніль.

З’єднайте сухі та рідкі інгредієнти. Додайтн горіхи та замісіть тісто. Воно буде досить тверде, але так і повинно бути.

Сформуйте "ковбаску" близько 10 см завширшки та 2 см заввишки. Випікайте близько 25 хвилин. Дістаньте деко з духовки та дайте охолонути близько 15 хвилин.

Поріжте біскотті на шматочки шириною близько 1 см та розкладіть на деко. Випікайте ще 15 хвилин.


Хліб за гарбузом та корицею


Інгредієнти:

Для тіста:

Для начинки:

Для глазурі:

Спосіб приготування:

Розтопіть масло та прогрійте його поки не стане темним (декілька хвилин). Зніміть з вогню та додайте тепле молоко. Поверніть на вогонь та нагрійте. Дайте охолонути.

Коли стане теплим – додайте дріжджі та цукор. Дайте постояти до 8 хвилин. Додайте гарбузове пюре, сіль, склянку муки та розмішайте. Акуратно вмішайте залишок муки та замішуйте тісто протягом 6 хвилин. Воно повинно бути еластичним та трохи липким. Якщо тісто вологе, – потрохи додавайте муки, поки не досягнете необхідної консистенції.

Замішене тісто покладіть у змащену олією миску та залиште у теплому місці на 60-90 хвилин. Воно повинно збільшитись вдвічі.

Розтопіть 2 ст. л. масла. Дістаньте тісто та помісіть ще декілька хвилин. Розкатайте його у прямокутник. Змажте розтопленим маслом та посипте цукром та спеціями. Розріжте тісто на 6 смуг, поставте їх стовпчиком один на одну та розріжте ще на 6 частин. Таким чином у вас повинно вийти 6 квадратиків по 6 слоїв у кожному.

Візьміть форму для хлібу та викладіть в неї ці стопки вертикально. Накрийте рушником та дайте постояти ще 35-40 хвилин, щоб тісто збільшилося в об’ємі.

Розігрійте духовку до 175 градусів та випікайте хліб близько 30-40 хвилин до золотисто-коричневого кольору.

Для глазурі змішайте масло, молоко та цукор та доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте ром та цукрову пудру. Полийте глазуркою хліб, коли охолоне.

Більше рецептів ви знайдете на сайті Eat Me.

Олександра Скребцова, Varosh

0 #