Новини

Перший Фруктовий день в Ужгороді: здоровим бути модно

16 Листопада 2013 2 056

На Закрпатті, немов гриби після дощу, починають з’являтися масові культурні події, що несуть в собі не тільки гастрономінчний та розважальний характер, а ще й дуже важливий та актуальний напрямок – оздоровчий.

У четвер 14 листопада відбувся перший так званий "Фруктовий день" і дата ця не випадкова, адже саме у цей день у світі відзначають День боротьби з цукровим діабетом. Для попередження, профілактики, а також ознайомлення населення з аспектами цієї хвороби ужгородські лікарі, активісти та студенти влаштували у центрі міста здоровий ярмарок.

Жителі та гості Ужгорода дізналися, якими на смак бувають печиво, шоколад, тістечка, цукерки, чаї, соки та ще сила-силенна ласощів, що не містять цукру. Організатори пригощали всіх охочих смачною гарбузовою кашею та напоєм з яфини. Вже не вперше можна було пройти процедуру, що має назву "скринінг" та покликана визначити рівень цукру в крові людини. Охочих зробити це виявилося біля 200 чоловік.

Звісно не забули й про активні оздоровчі вправи, адже під кінець ярмарку відбувся вже традиційний щомісячний масовий забіг "Night Run". А на завершення, для того, щоб фруктовий день запам’ятався кожному до наступної такої події, відбулося захоплююче fire-show.

Більше фото дивіться у галереї

Олександр Кіпа, Varosh

Фото: Олександр Смутко

0 #