Культура

Різдвяний Ярд Сейл в Ужгороді: свято у кращих традиціях

26 Грудня 2013 2 667

28 грудня на Театральній площі з 12:00 працюватиме Ярд Сейл – вуличний розпродаж-ярмарок, на якому представлять свої роботи усі охочі творчі містяни.

Ініціатори свята-акції ужгородці Ярослав Шафарь та Валентин Клєпаков. Перший запропонував провести новорічно-різдвяний Ярд Сейл в альтернативу тому ярмарку, що зараз працює у місті. Другий – з задоволенням підтримав пропозицію і взявся за збір та реєстрації майстрів та майстринь, що хотіли б представити свої вироби на святковому Ярд Сейлі.


Валентин Клєпаков, громадський діяч, організатор Ярд Сейлів:

Всім цікаво, що саме трапиться у місті 28-го грудня, тому саме час розкласти все по поличках. Деякі з нас, я сподіваюся більшість, бували за кордоном на новорічних святах, і знають, що там в цей час проводяться масштабні різдвяні ярмарки, наповнені яскравими барвами та емоціями. Ярд Сейл береться за нелегку роботу з організації чогось близького за духом та форматом в Ужгороді. Набільш європейське місто гідне європейських заходів.

Як зазвичай, все буде триматися на вашому та нашому ентузіазмі, тому не підведіть. Якщо є якісь ідеї, велкам! Якщо є що запропонувати – ласкаво просимо в гості! І найголовніше – цього разу участь абсолютно безкоштовна! Єдине прохання, не забувати про тематику, вона у нас різдвяно-новорічна. Слідкуйте за апдейтами і робіть репости, це буде незабутньо.


Ярослав Шафарь, депутат міської ради, громадський діяч:

Мені не подобається те, що щороку відбувається у місті. Я розумію, що ті чиновники, які працюють за зарплатню, не можуть бути креативними. Їх постійно "грузять" на нарадах, тому мозок у них заражений. Думаю, що, якщо мерія не може впорапися з такими завданнями, а вона не може, як показав досвід, то цим має займатися хтось інший. Наприклад, координаційна рада, яка візьме на себе усю грамотну організацію. Це підприємці, митці, громадські діячі. Цим людям навіть гроші не потрібні, вони на волонтерських засадах готові робити якісні та цікаві речі. Не потрібно міській раді допомагати їм, головне – хай не заважають. Інакше нічого не зміниться, буде лише шашлик.


Дозволи на проведення Ярд Сейлу є усі. Активісти кажуть, що міський голова Віктор Погорєлов супротиву не чинив.

Також вже запропонували Валентину Штефаньо зробити святковий торт. Під час Ярд Сейлу планують зібрати кошти на прикрашення ялинки, що на Театральній площі. Активісти хочуть зробити це у європейських традиціях. На Ярд Сейлі можна буде придбати і усіляку сувенірну продукцію у жовто-синіх кольорах. Буде музика, діджеї гратимуть українську музику та ремікси на неї.

Тому не пропустіть прекрасного свята!

Varosh

0 #