Ідеї

Momentum: вуличні фотографи презентують виставку в Ужгороді

12 Квітня 2013 4 201

У травні в Ужгороді представлять 40 фотографій з дуже широкою географією. Зокрема, на світлинах можна буде побачити Росію, Україну, Англію, Польщу, Аргентину, Китай та Туреччину.

Свої роботи покажуть вісім фотографів, що входять до об’єднання Momentum – колектив вуличних фотографів, що знімають незнайомих людей у громадських місцях.


До нього входять:

Ілля Атлас (Санкт-Петербург)

Народився у грудні 1988 року. Вивчав прикладну математику та інформаційні системи в економіці у Політехнічному університеті Санкт-Петербурга. Вуличною фотографією почав займатися у 2008 році.

Брав участь у колективних виставках: "Best of Russia" (Центр сучасного мистецтва "Винзавод", Москва); "Фотобиеннале Русского Музея" (Санкт-Петербург); Фестиваль Вуличної Фотографії 2012 (Центр документальної фотографії "Фотодок", Москва; Ростов-на-Дону; Краснодар); фотовиставці колективу Momentum в Ростові-на-Дону, 2013. 

В 2012 році увійшов до шорт-листу Фестивалю вуличної фотографії у Москві. Персональне портфоліо Іллі було надруковане у журналі Digital Photo #3, 2012. Один з засновників колективу Momentum.


Максим Чичинський (Дніпропетровськ)

Народився у 1991 році. Сьогодні живе у Вроцлаві, (Польща). З 2012 року член Української Фотографічної Альтернативи. Один з переможців третього Портфоліо Рев’ю у Києві. Рід людський – головна тема фотографій Максима: він знімає те, як люди заробляють на життя, що роблять у вільний час, як їдять, про що думають, переживають і чого шукають.

У 2012 році у Кривому Розі пройшла особиста виставка Максима "Котлети без секретів". Також брав участь у колективній виставці у рамках Одеського Міжнародного Фестивалю Мистецтв та у фотовиставці колективу Momentum в Ростові-на-Дону. Один з засновників колективу Momentum.


Анастасія Кичигіна (Санкт-Петербург)

Народилася в Омську у 1981 році. Практикуючий архітектор. Живе і працює у Санкт-Петербурзі. Член Союзу Фотохудожників Росії з 2010 року. Лауреат конкурсу "Молоді фотографи Росії" 2012. Переможець московського фестивалю вуличної фотографії в 2012 і в 2013 років. Учасник колективних і персональних виставок в Росії та за кордоном. З 2012 року є членом колективу Momentum.


Кирило Котов (Москва)

Народився у 1990 році у Москві. У 2011 році здобув освіту сімейного психолога. Ще на першому курсі з головою поринув у фотографію – спочатку знімав у так званому аналітичному жанрі, помічаючи приємні оку явища і форми у повсякденні. Однак останнім часом захопився вуличною фотографією, в якій сьогодні і розвиває свої навички.

Його роботи публікувалися у кількох російських та українських фотографічних журналах (Foto & Video та інші). Увійшов до шорт-листу Фестивалю вуличної фотографії 2013 у Росії. З 2013 року є членом колективу Momentum.


Ілля Краснощок (Київ)

Народився у 1995 році у Києві. У 2011 році захопився вуличною фотографією. У 2013 – увійшов до шорт-листу Фестивалю вуличної фотографії в Москві. У 2013 брав участь у фотовиставці колективу Momentum в Ростові-на-Дону.

З 2012 року Ілля живе, навчається і знімає у Варшаві, Польща. Наймолодший учасник і один з засновників колективу Momentum.


Марія Плотнікова (Москва)

Народилася у 1984 році в Москві. Вивчала філологію в Московському державному педагогічному університеті. Під час навчання почала працювати, як фотограф і поступово прийшла до свого улюбленого жанру – спортивної фотографії.

З 2006 по 2010 – працювала виключно як спортивний фотограф у різних ЗМІ Москви. У 2007 – закінчила щорічний курс фотожурналістики в Московському державному університеті. У 2010 році разом з сім’єю Марія переїхала до Буенос-Айресу (Аргентина).

У Латинській Америці вона стала вільним художником і зацікавилася жанром вуличної фотографії. У 2012 році Марія увійшла до шорт-листу Лондонського фестивалю вуличної фотографії та стала фіналісткою московського фестивалю вуличної фотографії. З 2013 року є членом колективу Momentum.


Михайло Палінчак (Ужгород)

Народився у 1985 році в Ужгороді. Навчався в УжНУ на факультеті Міжнародних економічних відносин. У 2005 році перевівся до Київського інституту міжнародних відносин. Живе і працює в Києві.

Фотографувати почав у 2007 році. З 2008 – член Національної Спілки фотохудожників України. Захопився вуличною та метафізичною фотографією у 2011 році. З 2012 – член Української фотографічної Альтернативи. Учасник колективних і персональних виставок в Україні та за кордоном.

Його фотографії публікувалися у різних видання (Foto & Video, National Geographic Україна та ін.). Увійшов до шорт-листу московського фестивалю вуличної фотографії 2013. Триразовий призер національного фотоконкурсу "Фотограф року 2012", Київ. 

У 2009 році отримав блакитну стрічку FIAP (Міжнародна Федерація Фотомистецтва) У 2012 році був нагороджений срібною медаллю НСФХУ. У 2013 нагороджений золотою медаллю PSA (Фотографічна Спільнота Америки). З 2012 року є членом колективу Momentum.


Дмитро Степаненко (Одеса)

Народився в Одесі у 1987 році. У 2009 – переїхав до Англії, де і почав знімати у жанрі вуличної фотографії. У 2012 році увійшов до шорт-листу Фестивалю вуличної фотографії у Москві. Учасник колективних виставок в Москві, Ростові-на-Дону, Краснодарі і Новоросійську. Фотографії публікувалися в різних виданнях. Один з засновників колективу Momentum.


Деталі відкриття виставки, а також програма і час за посиланням.

Сайт організації: www.momentumstreet.com.

Росана Бісьмак, Varosh.com.ua

Інформація та фото: Momentum

0 #