Ідеї

Ідеї для облаштування міста: автобусні зупинки

6 Травня 2013 10 289

Осмислене облаштування міського простору – те, до чого зрештою хочуть прийти як представники професійної спільноти архітекторів так і городяни.

Будь-яке місто має бути комфортним для проживання, а всі об’єкти загального користування – зручними та органічними. 

Автобусні зупинки Ужгорода функціонально – не зупинки, а радше торгові точки з символічними навісами, де нерідко увесь простір займають кіоски, а на деяких відсутні навіть лавиці.

Ужгородський дизайнер, а в скорому майбутньому і дипломований архітектор Володимир Павлишин-молодший розробив проект зупинки на вул. Минайській.

– Існують чіткі стандарти, де визначені усі параметри, відстані, де прописана наявність смітників, лавиць тощо. Здебільшого в нашому місті дотриманням цих норм при встановленні зупинок нехтують. До дизайну підходять не сучасно, ніхто не шукає архітектурних форм, не думає над композицією і результат виходить дешевий та убогий. Готуючи свій курсовий проект, я запропонував варіант однієї з ключових зупинок міста, де важлива транспортна розв’язка та великий потік людей. Мій проект передбачає наявність невеликого газетного кіоска, а за допомогою форми я намагався надати об’єкту певної динаміки, – розповів дизайнер.

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

0 #