Новини

Алею Героїв облаштовують на міському цвинтарі у Берегові

27 Вересня 2024 33

У такий спосіб прагнуть створити простір, де містяни зможуть віддати гідну шану полеглим за Україну військовослужбовцям.

Від початку повномасштабного вторгнення поховання загиблих у війні містян у Берегові здійснювали у місцях на цвинтарі залежно від побажань родичів, розповів у коментарі Varosh міський голова Берегова Золтан Бабяк.

«Якось само собою склалося, що наші Герої знайшли вічний відпочинок саме на одному секторі цвинтаря. Поруч із ним у приватній власності була земельна ділянка із закинутим зруйнованим домогосподарством. Ми вирішили викупити її і привести територію до ладу», – сказав мер.  

Викуплену територію розчистили, залишки зруйнованої будівлі демонтували. Також за рахунок придбаної земельної ділянки розширили територію сектору із похованнями захисників, де і облаштують Алею Героїв.

Для цього тут висадять дерева, встановлять скульптурну композицію у вигляді хреста та змонтують великий жовто-блакитний прапор, розповів Золтан Бабяк.

«Хоч війна й триває, ми дуже сподіваємося, що надалі нам не доведеться тут здійснювати поховальні ритуали полеглих захисників», – сказав міський голова.

Тетяна Клим-Кашуба, Varosh

Фото з Фейсбук-сторінки Золтана Бабяка та портал “Твоє місто”

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — Facebook та Instagram.

0 #
# varosh # Алея Героїв # Алея Героїв Берегово # Герої Берегово # Золтан Бабяк # Золтан Бабяк Берегово # новини Varosh