Головна Ідеї 3 смачні та колоритні страви для приготування на дачі
3 смачні та колоритні страви для приготування на дачі
3 смачні та колоритні страви для приготування на дачі

Затишок. Ось перше, що спадає на думку, коли приїздиш до бабусі на дачу. Там завжди почуваєшся як удома: свіже та чисте повітря, веселі дідусеві історії, анекдоти та улуюблені страви знайомі з дитинства – квасоля з капустою в прикуску з бундашкою та смачнющі вареники з картоплею – бабуся знає чим заманити.

Вона ніколи не готує того, що не знала б кожна закарпатська господиня, але таких вареників як у неї я ніде не їла. Якщо все ж таки, ви не знаєте, що таке дзяма або ж лечо, то збірник народних рецептів "Фіномшаг по-Севлюшськи" буде вам у нагоді. А поки поділюся декількома рецептами.


Бабусині вареники



Для тіста:

  • 1 яйце
  • 0,5 кг муки
  • 250 мл води

Для начинки:

  • картопляне пюре
  • цибуля
  • олія

Спосіб приготування:

Дрібно нарізати цибулю, підсмажити в олії та зробити зажарку. Додати картопляне пюре та добре все вимішати. Замісити тісто (таке, щоб до рук не липло). Розкатати, вирізати кружечки та в кожен з них покласти трохи начинку (чайної ложки зазвичай достатньо), відступаючи від країв. Згорнути вдвоє та аккуратно зліпити краї тіста.


Квасоля з капустою

(Рецепт взятий з книги "Фіномшаг по-севлюшськи")



Вам необхідно:

  • 200 гр сухої квасолі
  • 600 гр квашеної капусти
  • 100 гр цибулі
  • 20 гр муки
  • 50 гр смальцю або олії
  • сіль

Спосіб приготування:

Квасолю перебрати, залити водою на ніч. У пательні на олії підсмажити подрібнену цибулю. Окремо у каструлі розігріти олію та додати квашену капусту. Тушкувати. В кінці додати квасолю (разом з водою, в якій варилася) та цибулю. Варити ще півгодини. Окремо підрумянити борошно, трохи влити до нього супу та добре розмішати, щоб не було комочків. Як тільки закипить – вилити в суп. Розмішати та додати солі за смаком.


Бундашка

Рецепт взятий з книги "Фіномшаг по-севлюшськи"



Вам знадобиться:

  • 200 гр хліба
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • олія

Спосіб приготування:

У тарілці виделкою збити яйця, підсолити. В іншу – налити молока. Нарізати скибками хліб, занурити спочатку в молоко, потім у яйця та підсмажити з обох боків на сковорідці з гарячою олією.


Олександра Скребцова, Varosh

Фото автора

17 вересня 2013, вт, 18:08     6 5894

Коментарі:



Залишаючи коментар, будь ласка, пам’ятайте, що зміст і тон Вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, які безпосередньо чи опосередковано мають відношення до цієї публікації.
Відправити