Новини

У Мукачеві відкрили меморіальний будинок-музей Адальберта Ерделі

20 Вересня 2022 455

В Мукачеві, прямо під Паланком відкрився меморіальний будинок-музей засновника Закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі. Відкриття приурочили до дня пам’яті художника, 19 вересня.

Розташований будинок-музей у батьківській хаті художника, на вулиці Ерделі, 22. Тут була його майстерня. Ідея відкриття будинку належить художнику Аттілі Копріві.

— Ім’я Ерделі настільки відоме, що про нього не треба багато розказувати: є Закарпатська художня школа, яку він створив, є художники, яких Ерделі вчив, як Володимир Микита, який досі працює в Ужгороді. Тож ми хотіли створити тут не просто музей, а мистецький культурний хаб, — сказав він.

Аттіла Копріва розповів, що до створення меморіального будинку йшли не один рік: викупили будинок, реконструювали його, відтворювали майстерню Майстра у дворі за його картинами, в будинку намагалися створити дизайн часів першої половини- середини ХХ століття з речами та меблями, тут є фото, документи, ранні малюнки Ерделі та багато репродукцій його знаменитих картин.

Varosh, за інформацією Тетяни Когутич

Фото Тетяни Когутич

Не пропускайте цікаве з життя Закарпаття! Читайте більше в наших соцмережах — FacebookInstagram та Тelegram.

0 #