Головна Місця Львівська шоколадна майстерня в Ужгороді: зміст і форма
Львівська шоколадна майстерня в Ужгороді: зміст і форма
Львівська шоколадна майстерня в Ужгороді: зміст і форма

Нещодавно ми завітали до своєрідного посольства найсолодшого з брендів славетного міста Лева, яке розташоване, фактично, на березі Ужа. Трохи понишпорили з камерою, трохи повипитували, і ось з’ясували чимало цікавого.

Нашою головною «жертвою» стала власниця закладу Леся Бонк – гарна львів’янка з незабутньою посмішкою, яка нас вразила, насправді, іншим.

Дівчина є неординарним членом команди холдингу емоцій «FEST», очолює в ньому відділ HR (Human Resources ) та була однією з тих, хто відкривав у Львові легендарну Криївку.

Саме Леся провела нам екскурсію ужгородською майстернею та відповіла на усі наші запитання, доки фотограф налягав на солодощі.

---

Львівська шоколадна майстерня в Ужгороді відкрилася 30 квітня 2011 року і стала 4 за ліком після Львова, Житомира та Києва. Леся вагалася між Рівним та Ужгород, і попри деякий скепсис щодо Закарпаття з боку колег, все ж віддала перевагу йому.

– Вирішальну роль зіграв, мабуть, місцевий колорит, який я мала можливість відчути під час поїздок на Закарпаття. Останні роки ми приїздили на цвітіння сакур. І звичайно, ваші неймовірні пейзажі й туристичний потенціал. Щоправда, раніше мені здавалося, що Ужгород – дуже далеко від Львова, наче на краю світу, а тепер я сюди добираюся за 3 години кожні 2 тижні, – розпочала Леся, замовивши капучино.

Звичайно, ужгородська майстерня відрізняється від всіх інших. Хоча б тим, що є найбільш компактною: її зал розрахований на 60 чоловік. Але в ній збережена впізнавана стилістика та асортимент, тобто будь-яку цукерку, яку можна скуштувати у Львові, ви знайдете і в Ужгороді на Корзо 2.

– За задумом в майстернях люди повинні бачити сам процес виробництва солодощів. Ця ідея повністю реалізована у Львові, а ось в інших містах це не дозволено за правилами франчайзингу. Відтак в Ужгороді ми маємо заклад у вигляді крамниці та кав’ярні.

Присісти у закладі вас запросять за охайні столики та на дерев’яні крісла – всередині, або на терасі, де від сонця або дощу вас рятуватимуть парасолі.

Обслуговуватимуть вас молоді хлопці та дівчата. Переважно, це місцеві студенти, яких ретельно відібрала особисто Леся.

У час, коли всі ми вбачаємо зручність у онлайн-магазинах, з Львівською майстернею шоколаду, як то кажуть, цей номер не пройде. Не тому що в них нема онлайн-магазину. Є. Ще й зручний. Але погодьтеся, такі солодощі треба роздивлятися наживо, адже це справжній ритуал.

– Увесь наш шоколад має бельгійське походження. Його привозять до Львова у так званих «дробсах», які розтоплюються до певної консистенції та виливаються у відповідні формочки з додаванням горішків, родзинок чи інших компонентів. Складність у тому, що мова йде про ручне виробництво, не автоматизоване, як на великих кондитерських фабриках. Тому напередодні свят постійно є острах, аби виготовлених солодощів вистачило усім.

За словами Лесі, найбільшою популярністю серед закарпатців користується Кайзервальд – поєднання мигдалю, лісових горіхів та фісташок у білому шоколаді. Одна така цукерка коштує 6 гривень.

– На будь-якому фестивалі та у майстерні в Ужгороді найчастіше купують саме ці цукерки. А також тематичні фігурки на свята як-то День Валентина, Великдень. Особливо емоційно реагують клієнти на нашу шоколадну «Камасутру». Крім того, у нас можна замовити оригінальні солодкі подарунки, скажімо, фотографію на шоколадні плитці.

З огляду на те, що закарпатці переважно добре розуміється на каві, радимо скуштувати її в Львівській шоколадній майстерні. Тут кава – з Львівської копальні. Це ще один концептуальний заклад у Львові на площі Ринок. Буде нагода – заглянуть.

Окрім кави, додає Леся, можете спробувати молочні коктейлі, фреші, чай та какао. У планах ужгородської майстерні – розширення вибору десертів.

І на останок розповімо вам про бофони. Колись так називалися гроші, які випускала Українська повстанська армія, а сьогодні це валюта, яка діє в усіх закладах холдингу емоцій «FEST», зокрема і в майстернях. Коротко, як усе працює: приходиш у майстерню на Корзо, звертаєшся до адміністратора з проханням видати тобі картку Lokal, на яку за результатами кожного візиту у заклад в тебе накопичуються бофони, якими зможеш тут же потім розраховуватися. Ось так)

Тому заходьте, вам тут сподобається)

Varosh.com.ua

Фото Романа Каймана

16 травня 2013, чт, 20:38     4 13003

Коментарі:



Залишаючи коментар, будь ласка, пам’ятайте, що зміст і тон Вашого повідомлення можуть зачіпати почуття реальних людей, які безпосередньо чи опосередковано мають відношення до цієї публікації.
Відправити