Life

Яна: До Кембриджу за мрією

10 Березня 2013 9 200

Сьогодні Яна закінчує коледж у Лондоні і збирається вступати до кількох вищих навчальних закладів. Серед них відомий на весь світ Кембриджський університет.

– Дуже хочу навчатися саме там. У мене вже була нагода побувати у Кембриджі. Це казкове, старовинне місто, подекуди чимось нагадує мені Львів. Коли я приїхала туди вперше, то відчула себе, як удома. Для мене це дуже важливо, – захоплено розповідає дівчина.

Сьогодні Яна проходить курс з бізнесу, щоб добряче підготуватися до навчання в університеті, адже обрала для себе спеціальність "інтернаціональний бізнес".

– Мені хотілося обрати спеціальність, за якою я могла б працювати у будь-якому куточку світу. Більше того, планую створити свій власний бізнес, – замріяно веде красуня.

Яна поїхала з Мукачева два роки тому, старанно готувалася до іспитів за кордоном. Сьогодні ж переконує, що вже встигла полюбити Туманний Альбіон, його клімат, ритм життя.

– Думаю, що життя замало, аби спробувати все у Лондоні. Якщо люди кажуть, що це місто їх втомлює, то я не можу у це повірити. Скоріше всього, їх втомлює власне життя, – каже Яна.

Хоча, до рідного міста дівчина приїздить не часто та каже, що Мукачево – це її справжня домівка. Саме тут вона б хотіла жити у майбутньому. 
 Що ж до мови, якою сьогодні думає, то Яна добряче замислилась. Адже вже володіє п’ятьма, що буде далі – не відомо.

– Часом я вже й сама не розумію, якою мовою думаю і якою потрібно розмовляти. Бувають моменти, коли настільки сильно сумую за батьками, що на парах починаю розмовляти українською, навіть не усвідомлюючи того, – сміється дівчина.

Фокус:

Яна Джуга – 18 років.

Закінчила мукачівську гімназію.

Улюблений фільм: "Человек слон" (1980).

Музика: R’n’B, hip hop, класика.

Улюблена книга: поезія Ліни Костенко.

Катя Сашина, спеціально для Varosh.com.ua

Фото: Крімері Стинич

0 #