Life

Veranda: виховання гарного смаку

29 Серпня 2013 25 964

Днями в Ужгороді, по вул. Швабська 27, відкрився заклад, що замінить собою відразу три, при чому різнопланових. Тут пригощатимуть м’ясом бездоганної якості та особливого приготування.

Аби вивідати про все, ми завітали до ресторану Veranda та поспілкувалися з його керуючим, шеф-кухарем та персоналом.

– До відкриття ми готувалися майже два роки. Останні шість місяців були найінтенсивнішими: ми навчали кухарів, офіціантів, розробляли меню. Заклад вийшов саме таким, як ми його собі й уявляли. Сьогодні ресторан складається з пабу з відкритою кухнею, ресторану з вишуканим інтер’єром та домашнім каміном, винної кімнати, VIP-зали та, безпосередньо, самої веранди, – розповів керуючий закладом Павло.



Veranda – це перш за все м’ясний ресторан. Так вони себе і позиціонують, адже 70% меню складається саме з м’яса та риби, приготованих на хоспері.


Що це таке розповів шеф-кухар закладу Михайло Купець, який працює вже 13 років з різними кухнями: італійською, французькою, іспанською, українською та угорською.

– Хоспер – це гармонійне поєднання грилю та печі. На перший погляд здається, що у приготуванні м’яса немає нічого складного, утім зробити це правильно вміє не кожен. У хоспері стейк обсмажується при температурі 350 °C. М’ясо у ньому готується не лише у 2 рази швидше, ніж зазвичай, а й виходить з хрусткою скоринкою та соковите всередині, що робить його надзвичайно смачним.


Страви у хоспері готуються на деревному вугіллі, сама ж піч виготовлена із чавуна.

– Ми хочемо привчити людей до правильних просмажень м’яса. Наразі ми пропонуємо лише 3 основні ступені. Утім, радо приготуємо стейк так, як бажає наш гість. Також ми готові приготувати все, що захоче наш відвідувач, навіть, якщо цього немає у меню, – каже Михайло.



Лише у ресторані Veranda ви зможете скуштувати мармурове м’ясо, імпортоване з Америки. Воно не заморожене, а зберігається охолодженим у вакуумі.



Окрім м’яса в ресторані по-особливому готують хліб та кондитерські вироби. При чому на місці та за власними рецептами. Всі десерти теж авторські.

Почнемо екскурсію з першого поверху – пабу, де можна посмакувати великим асортиментом справжнього пива з різних країн та поспостерігати, як готуються страви – у залі з відкритою кухнею.



– Пиво ми подаємо саме таким, яким воно має бути, використовуємо спеціальне обладнання, що охолоджує його до правильної температури – 4 °C. Обслуговуватимуть вас у пабі лише дівчата, а готуватимуть – лише чоловіки, – наголошує керуючий Павло.



У залі з відкритою кухнею можна побачити всі процеси приготування страв та поспілкуватися з кухарями.



– Наше меню – це мікс традицій та досвіду з сучасними кулінарними тенденціями. Включно з інгредієнтами, подачею та смаковими якостями, – говорить шеф-кухар Михайло.

Далі перебираємося на другий поверх. Особливу увагу тут слід звернути на VIP-залу та винну кімнату, у якій представлено понад 60 видів вина: починаючи від звичайних французьких бордо і до найбільш елітних замкових вин. Для кожної страви вам порадять доречний напій: як до м’яса та риби, так і до десертів. Також у Verandi є велика колекція віксі.



Головна зала вишуканого ресторану Veranda також розташована на другому поверсі. Світлі кольори, картини та квіти створюють невимушену та легку атмосферу.



Ну, і звісно, родзинка закладу – веранда. Вона працюватиме цілий рік, незважаючи на погоду. Зручні меблі та багато сонячного світла роблять її дуже комфортною та привабливою. Приємнішого місця для обіду або вечері годі й шукати. Саме веранда є найпомітнішою частиною екстер’єру закладу.



До слова, у ресторані зібрана професійна команда на усіх процесах. Також, що не мало важливо, у закладі демократичні ціни. Як каже керуючий рестораном Veranda Павло, це зроблено для того, аби якомога більше людей змогло спробувати фірмові страви.



Гарного вам відпочинку!


Адреса закладу: Ужгород, вул. Швабська, 27
Графік роботи: 12:00 – 00:00
Телефон: 095 101 02 29 та
Facebook

Varosh

Фото: Олександр Смутко

0 #