Культура

Креденц 6: три дні відпочинку, спілкування та мистецтва

21 Серпня 2014 3 502

Завтра розпочнеться один з найулюбленіших фестивалів закарпатської молоді. Цьогоріч він триватиме три дні – з 22 до 24 серпня.

Першою несподіванкою фесту стала зміна місця проведуння. Креденц перебрався з Виноградова до Ужгородського району. Тож завтра потрібно добиратися до Ужгорода. Звідти можна доїхати до станції Кам’яниця дизель-потягом, або ж маршруткою що їде в Перечин. Потім пішки перейти через підвісний міст над річкою Уж (якщо зі своїм транспортом, то машину можна залишити перед мостом).

Креденц традиційно запрошує всіх творчих особистостей знову зустрітися і в чудовій компанії провести вихідні. Як і минулого разу, пропонують всім зробити внесок 50 грн. для того, щоб була можливість забезпечити всім комфортний відпочинок, щоденну порцію бограча (чи вегетеріанського рагу), якісне музичне звучання та інше.


– Всіх, хто вже не витримує від надлишку різної інформації, та хоче просто відірватись від землі. Або ті, хто бажає отримати тепло та добро, бути як діти, відчуватись вільним, запрошуємо на "проклоунячний" анти-депресивний тренінг "Безтурботні мурахи". Будемо стрибати, валятись, лежати – отже беріть зручні речі і гайда заряджатись клоунською – М", – кажуть організатори "Креденцу".

Вперше на Креденці можна буде послухати лекції цікавих людей про цікаві речі: "Зроби сам. Самодостатня молодіжна ініціативність", "Фредра.61" Маркіян Максимюк та Тарас Лужецький (Terry Mutiny), "Революційний дизайн" від Каті Моргентал, "Презентація практики "Відкрита група" Антон Варга, Ковач Павло, Станіслав Туріна, Юрій Білей та ще дехто цікавий.

Допоможе створити правильну вечірню атмосферу Креденца гість з Києва Quarkmonk.

На Креденці буде працювати "Кінозал імені Стенлі Кубріка". Повний перелік стрічок ще не відомий, але одну роботу точно можна буде переглянути – це комедія "Доброго ранку В’єтнам" за участі Робіна Уільямса, який, на жаль, нещодавно покинув нас. Мейнстрімове кіно дуже рідко демонструється в "Кінозалі…", але правила створені для того, щоб їх порушувати, переконані організатори.

На Креденці свій дебют спрезентує гурт Port. В складі: поет Валентин Кузан, Тарас Крикливець (волюмконтроль), Сергій Джуга (tango tempo, elephank vibrations), Том Пензель.

Ділитимуться своїм драйвом також In Submarine.

Недільного вечора на Креденці звучатимуть живі виступи музичних гуртів. Одним із таких буде ужгородський гурт "Форель".

– Щоб не розкиснути від триденного байдикування на Креденці буде можливість пограти у волейбол. Як і кожного року Креденц пригощатиме гостей традиційними закарпатськими стравами. Цього разу в меню: пасуля з капустов, бограч і попрікаш крумплі. Готують виноградівські байкери Пішті та Еміл, – кажуть організатори фестивалю Ольга та Роберт.

Проживання на Креденці буде тільки в наметах. Облаштують наметове містечко недалеко від річки. Тож беріть з собою спальники, намети і спреї від комарів.

На цьогорічному Креденці звуковий супровід забезпечать діджеї Закарпаття: Ямайський, Тудор, Нейтріно, Террі Мутіні, Вертер, Kool D, Павел К, Роман Брикса.


І найголовніше: аби дісталися з Ужгорода до Скалки є два варіанти: на автобусі, який прямує на Перечин (відправляється з Автостанції 2, що в поблизу центра Ужгорода, біля Площі Корятовича) або ж на приміському потязі. Для тих, хто обирає другий варіант, повідомляємо про час відправлення потягів зі станції Ужгород 6:48 (Мукачево-Волосянка); 8:38, 10:49, 17:48, 20:29 (Мукачево-Сянки).

Їхати потрібно до станції Кам’яниця. Час руху 20-30 хв. Проїжатимете через наступні станції: Ужгород – Доманинці – Оноківці – Невицьке – Невицьке Підзамок – Кам’яниця.


Побачимося вже на місці!

Varosh

0 #