Показ британської драми “45 років”

"45 років" (45 Years) — британський драматичний фільм режисера Ендрю Хея. Стрічка була вибрана для показу у головному конкурсі 65-го Берлінського міжнародного кінофестивалю.

За тиждень до 45-річчя весілля Кейт Мерсер (Шарлотта Ремплінг — Срібний Ведмідь за кращу жіночу роль) її чоловік Джефф (Том Кортні — Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль) отримує листа: у швейцарських Альпах знайдено тіло його першої коханої. Може трапитися, що до святкування 45-річчя справа не дійде.

– Шлюб ніколи не буває легким, але люди люблять обманювати себе тим, що старість для них стане мирним, мудрим та щасливим етапом життя – до того часу вже всі мають змиритись зі своєю долею. Фігня! Ендрю Хей за півтори години доводить, що насправді ми ніколи не можем знати все про іншу людину, що неможливо по-справжньому пізнати один одного, що приховані секрети навіть десятиліття потому мають вагу та ціну, і що сумніви примушують страждати людину до кінця свого життя. В цьому році не було ще одного такого сценарію, який став би для акторів настільки великим подарунком, і вони ним скористались на всі 100%, – каже організатор показу Габор Феєр.

0 #