Перегляд стрічки румунського режисера Раду Жуде “Всі в нашій родині”

"Кінозал імені Стенлі Кубріка" пропонує до перегляду стрічку румунського режисера Раду Жуде "Всі в нашій родині" (2012), під відкритим небом в кафе "Парасоль".

– Про фільм дізнався з публікації про таке поняття як "нова хвиля румунського кіно". Таке фестивальне явище з’явилось ще всередині нульових і пов’язане з іменами режисерів з сусідньої держави, які з мізерним бюджетом намагались зняти кіно про буденні людські проблеми. Тематика подібних фільмів стосується пересічного громадянина і тому інтерес до "нової хвилі" з’явився не тільки в рідній Румунії, а й за її межами. Найбільш відомий представник цієї течії Крістіан Мунджіу з його роботою "4 місяці 3 тижні і 2 дні". В самій назві кіна закладений термін, який потрібен для того, щоб виносити жінці здорову дитину.

Конкретно цей фільм розповідає про стосунки в родині, де батьки розлучились. Головний герой Маріус хоче забрати свою 5-літню доньку на море, але це виявляється зробити дуже не просто. Я, як завжди фільм не бачив, але чув, що в ньому незважаючи на драматичну розв’язку є багато чорного гумору, – каже організатор перегляду Олексій Уманський.

0 #