Життя

“New York Coffee”: кафе, де платять за час

6 Травня 2014 8 511

Анти-кафе, креативний простір, тайм-кав’ярня – різні назви одного і того ж типу закладу, в якому платять не за їжу та напої, а за проведений час. Анти-кафе не дуже прижилися в Європі, хоча користуються неабиякою популярністю в Україні. Нещодавно перша в регіоні тайм-кав’ярня "New York Coffee" запрацювала в Ужгороді.

Для того, щоб дізнатися більше про місце, де час = гроші, ми поспілкувалися із власником "New York Coffee" Віктором.


Ідея створення


Віктор ділиться, що доволі часто зіштовхувався з проблемою, що ніде проводити вільний час. А ідея тайм-кав’ярні здалась йому цікавою і надихнула на створення аналогу в рідному Ужгороді.

– Взагалі "New York Coffee" –  це російська мережа закладів схожого типу. Перед тим, як відкрити заклад, я виказав бажання купити франшизу кав’ярні власнику мережі Роману Нікітіну. Спочатку він відхилив цю ідею, адже дотримувався думки, що у місті з населенням менше 200 тисяч вона не приживеться. Проте згодом він все ж погодився на це, – розповідає Віктор.

Звісно, створити заклад з нуля було б дешевше, а от купити франшизу – легше. При її покупці власник "New York Coffee" отримав консультацію архітекторів, дизайнерів, а також концепцію функціонування кав’ярні.

Підготовка до відкриття почалася всередині лютого: спочатку готувалися необхідні документи, а вже потім знайшли приміщення, взялися за ремонт, меблі, обладнання, підбір персоналу. Загалом від виникнення ідеї до її втілення пройшло близько трьох місяців.


Асортимент


Асортимент кав’ярні невеликий – в меню є різні види чаю та кави, цукерки й печиво. В такий спосіб і відвідувачі будуть задоволені, і заклад свого прибутку не втратить. Крім того, гості закладу можуть принести їжу з собою – персонал підігріє і подасть її. Можна також замовляти їжу (найчастіше це піца і суші) з інших закладів.


Розваги


Відвідувачі "New York Coffee" мають можливість пограти в настільні ігри, яких поки що є близько 15: "Uno", "Activiti", шахи і шашки, покер, "Мафія", карти та інші. Найпопулярніша у закладі гра "Монополія". Є тут і улюбленці всіх хлопців – 2 PlayStation з 15-ма іграми і настільний футбол. Персонал закладу знає правила усіх ігор і за потреби може пояснити їх клієнтові. До того ж, якщо гість прийшов один і має бажання зіграти в яку-небудь гру, офіціант може скласти йому компанію. 

Є у закладі і підбірка книг, якими можуть користуватися відвідувачі. За бажанням гості кав’ярні можуть додавати до цієї підбірки і свої.

"New York Coffee" – простір, який одразу вабить до себе активну і креативну молодь міста. Кав’ярня розрахована на проведення різноманітних майстер-класів, літературних вечорів, студентських зібрань.


Ціни


Цінова політика закладу проста: ви платите тільки за час. 1 хвилина в "New York Coffee" коштує 40 копійок під час першої години, під час наступних годин ціна меншає – 1 хвилина коштує 20 копійок. Тобто за годину перебування в кав’ярні ви заплатите 24 гривні, а за дві – 36.

Крім того, в закладі є можливість придбати напій із собою – в такому випадку ціна фіксована.


Акції та пропозиції


Час від часу в на сторінці закладу в соціальній мережі проходять акції, під час яких охочі мають можливість виграти GreenCard – право проводити час в кав’ярні за 20коп/хв. вже з першої години.

Є й спеціальна пропозиція для тих, хто хоче відсвяткувати день народження у закладі – іменинник має право перебувати в закладі безкоштовно в день народження, за 3 дні до і через 3 дні після свята. Для цього треба пред’явити документ, що підтверджує дату народження.

До того ж, за перший check-in в "New York Coffee" ви отримуєте картку-абонемент на 15 безкоштовних хвилин у закладі.

Віктор ділиться:

– Випити каву можна будь-де, а от місць, де можна провести час майже як удома, спілкуючись з друзями чи граючи в ігри, дуже мало. Ми робимо все, щоб "New York Coffee" було саме таким місцем.


Адреса: пл. Театральна, 19Б.

Графік роботи (в розробці): у будні – 9.00 – 00.00, у вихідні – 12.00 – 00.00.


Катя Брижань, Varosh

Фото: Маріан Логойда

0 #