Ідеї

“Наша файта”: презентація другої серії мультика

18 Березня 2014 6 415

Протягом майже 3-х місяців половина Закарпаття чекала, чи з'явиться ще апостол-циган, чи повернеться до Сєрого кіт і чи знайде головний герой Мирослава Ракатоша. І нарешті є відповідь – світ побачила 2-а серія першого закарпатського мультсеріалу "Наша файта".

Один із авторів мультфільму, Михайло Карпенко, поділився із нами:

– За ці три місяці не було такого дня, щоб нас не питали "А коли вийде друга серія?". Пауза була довгою, бо ми чекали сприятливого моменту для презентації – через ситуацію в країні люди не зовсім налаштовані на мультики. Крім того, працювали ретельніше, бо відчували тягар відповідальності – друга серія не може бути на нижчому рівні, ніж перша. Але зараз нас більше – тепер над "Нашою файтою" працює вже 3 художники, авторський склад розширився до 4 чоловік, – каже Михайло.

Презентацію провели у "Funky Lounge", де зібралася чимала компанія із прихильників мультсеріалу. Автори проекту – Міша Карпенко та Паша Манзич – представили усіх творців мультфільму, після чого запропонували нагадати, із чого ж усе починалося. Перша, вже добре знайома, серія мультфільму, котра зібрала на YouTube понад 80 тисяч переглядів, викликала кілька шквалів гучного сміху – найсмішнішими виявилися епізоди про апостола Петра, тата-голуба та фраза: "Се Мукачево, дєтка!".

Те, заради чого всі зібралися, – друга серія мультфільму виявилася довшою і, як показала реакція глядачів, веселішою. Головний герой Сергій таки вирушив на пошуки загадкового Мирослава Ракатоша, які завели його аж у Велику Добронь… Не будемо спойлерити – ви все побачите самі. Додамо тільки, що фанати Еріки Герцег, Гаррі Поттера та Х-фактора будуть задоволені.

Завершилася презентація колективним виконанням саундреку до мультфільму – піснею гурту Триста8ісім "Наша файта" та словами "свої люди є завжди, всюди".

Більше фото з презентації у галереї.

Катя Брижань, Varosh

Фото: Маріан Логойда

0 #