Ідеї

ЛІК: Cambridge exams та мовні сертифікати Кембриджу в Ужгороді

15 Лютого 2016 6 225

У закарпатців з'явилися унікальна можливість отримати мовні сертифікати та скласти іспити одного з кращих вишів світу у рідному місті.

Більше про це нам розповіли у мовній школі ЛІК, яка розпочала співпрацю з Кембриджським університетом.

– Розкажіть трохи про проект, який ви взялися реалізовувати в Ужгороді.

– Наш проект – це екзаменаційно-підготовчий центр від Університету Кембридж, який спеціалізується на проведенні мовних екзаменів, відомих як Cambridge exams та фаховій підготовці до них.

Проект стартував лише цього місяця. Але насправді його історія – це кропітка багаторічна робота усього колективу мовної школи ЛІК. Для того, щоб отримати можливість офіційної співпраці з Університетом Кембриджу потрібно відповідати певним вимогам – починаючи від наявності кваліфікованих викладачів у штаті школи (за стандартами Кембриджу), завершуючи відповідною методично-навчальною ресурсною базою та технічними характеристиками приміщення.

Сьогодні щасливі та горді запропонувати мешканцям Ужгорода та Закарпаття можливість отримати мовний сертифікат від Університету Кембридж.

Одночасно із екзаменаційними сесіями, наш центр спеціалізується на підготовці та проведенні пробних іспитів від Кембриджу, які проходять у повній відповідності до його вимог, а результати перевіряються в самому університеті.

– Розкажіть детальніше про мовний екзамен?

– Мовний екзамен – це іспит, що підтверджує ваш мовний рівень. Тут дуже важливо розуміти, що сам екзамен побудований особливим чином для того, щоб перевірити ваші практичні комунікативні навички володіння мовою на певному рівні у англомовному середовищі. Тому, на відміну від розповсюдженого уявлення про те, що маючи «більш-менш, такий собі» мовний досвід, можна, добре й інтенсивно підготувавшись до екзамену, отримати результат середнього рівня або й вище, варто спочатку попрацювати над своїм реальним мовним рівнем, а вже потім зосередитися на самому екзамені, вивчаючи його специфіку та техніку виконання завдань.

– Для чого його складати?

– Складання мовного екзамену та отримання сертифікату про наявний мовний рівень відкриває перед вами безліч можливостей – переваги при працевлаштуванні закордоном, а для зарахування на навчання у англомовних вузах такий сертифікат є обов’язковим. Для випускників українських шкіл, до речі, таких сертифікат рівня В1 або В2 звільняє від написання ДПА з іноземної мови з автоматичною 12-ю за рік.

– Чому саме екзамени Кембриджу?

– Одна з переваг кембриджських іспитів у тому, що з величезного розмаїття іспитів різного рівня, специфіки та тематичної спрямованості можна вибрати те, що цікавить саме вас і відповідає вашому рівню підготовки.
Інший аргумент на користь іспитів від Кембриджу полягає у їх світовому визнанні. Сертифікат який ви отримаєте після складання іспиту визнається у всіх країнах світу.

– Що таке пробні іспити Кембриджу?

– Пробні екзамени Кембриджу фактично є такими самими як і реальні екзамени за відмінністю того, що вони є безкоштовними та після їх складання ви не отримуєте сертифікату про наявний рівень мови.

Але саме пробні екзамени відтворюють реальну картину проведення екзамену – процедура та часові межі складання іспиту чітко дотримуються, матеріали для його складання ми отримуємо від Університету Кембридж, використані матеріали для отримання результату відсилаються також до університету.

Велика перевага для кандидатів на складання іспитів полягає в тому, що вони можуть оцінити рівень своєї підготовки і отримати чітку відповідь про те, куди рухатися далі.

– Чи потрібно готуватися до мовного екзамену?

– Як і кожний іспит, мовний екзамен так само потребує підготовки. Важливо підійти до цього процесу відповідально, систематично та серйозно. А саме користуватись офіційними книжками для підготовки та звернутися за допомогою до кваліфікованого викладача.

Ми є не тільки офіційним екзаменаційним центром, а також і офіційним підготовчим центром, що на практиці означає наявність начальних матеріалів, отриманих від Університету Кембридж та контроль за процесом підготовки. Так, у нас працює методист, який перевіряє якість проведених занять, наскільки процес підготовки гарантує очікуваний результат. Підготовку, в свою чергу, проводять кваліфіковані викладачі, які пройшли відповідні тренінги та навчання. Саме вони зможуть якнайкраще та найефективніше підготувати до складання мовного екзамену з англійської мови.

– Де знаходиться екзаменаційний центр?

– Екзаменаційний центр функціонуватиме на базі мовної школи ЛІК за адресою м. Ужгород, вул. Лучкая, 16. Ви також можете отримати вичерпну інформацію щодо своїх перспектив підготовки та складання мовного екзамену в нашому новому відділенні за адресою вул. Минайська, 5А.

– Де відбуватимуться заняття ?

– Заняття з підготовки до складання іспиту відбуватимуться на базі мовної школи ЛІК. Працюють екзаменаційні групи для випускних шкіл і дорослих. Ще важлива новина, що студенти мовної школи ЛІК по досягненню певного мовного рівня будуть складати такі саме іспити (реальний або пробний на вибір).

– У якій формі відбуватиметься підготовка?

– Підготовка відбуватиметься у вигляді 20 двохгодинних лекцій. Загалом це є стандартний курс з підготовки до мовного екзамену. Звичайно, тривалість курсу може коригуватися у відповідності до індивідуальних потреб. Підготовка до іспитів буде проходити у груповій формі, але можливим є і індивідуальний курс підготовки.

– Коли можна скласти іспити?

– Перші пробні іспити відбулися 12 лютого в Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти. Двадцять вчителів з області та Ужгорода отримали можливість пройти специалізовані пробні екзамени для вчителів TKT(Teaching Knowledge Test). Тепер відіслали матеріали назад у Кембридж і чекаємо на результати.

Раді анонсувати що вже наприкінці лютого відбудуться пробні екзамени IELTS. Перші пробні іспити пройдуть 20 та 27 лютого.

13 лютого ми провели перший одноденний експрес-семінар по підготовці до мовного іспиту IELTS. Наступний одноденний семінар пройде 19 лютого і в майбутньому плануємо проводити такі одноденні семінари регулярно. Вони дозволяють отримати максимум цінної та корисної інформаціїї у підготовці до екзамену в дуже короткий термін.

Щодо реальних екзаменів Кембриджу, то плануємо провести перші вже наприкінці березня та напочатку квітня.

Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #