Концерт ансамблю “Угорські мелодії” у філармонії

Все ближче і ближче до нас головне зимове свято. Але не менш приємною є і пора його очікування. Попереду ще багато справ і необхідних приготувань. Можливо, саме музика додасть вам сил і наснаги, надихне на цікаві ідеї і допоможе створити передсвятковий настрій? Принаймні, всі колективи Закарпатської обласної філармонії пропонують ужгородцям та гостям міста відповідні концертні програми. Зокрема, 18 грудня камерно-інструментальний ансамбль "Угорські мелодії" запрошує на "KIS KARÁCSONY – NAGY KARÁCSONY".

На глядачів чекають відомі угорські колядки й автентичні народні пісні, традиційні різдвяні мелодії і запальні танці, уривки з оперет і мюзиклів. Однією з найпопулярніших тем у період цих свят є "Ave Maria" (молитва до Діви Марії). На текст цієї молитви написано безліч музичних творів. У концерті прозвучать три її варіанти – Ф.Шуберта, А.П’яццоли та В.Петера.

Приємним сюрпризом для шанувальників цього самобутнього колективу має стати його оновлений склад. Зокрема, ансамбль поповнився кількома яскравими солістами: віртуозним акордеоністом Євгеном Цаньком, харизматичним співаком, колишнім вокалістом популярного закарпатського гурту Rock-H Іштваном Халусом, молодим кларнетистом Вільямом Варгою та новою танцювальною парою у складі Андріани Торбич та Іштвана Кекерченя. А головне – керівником "Угорських мелодій" віднедавна став висококласний і досвідчений музикант, лауреат міжнародних конкурсів, відома у нашому краї віолончелістка Діана Гавата.

Традиційно основу колективу складають досвідчені майстри сцени – Оніка Нодь (сопрано), Анжеліка Гербер (альт, цитра), Андрій Свид (тенор, контрабас) та подружжя Алли й Антона Штефків (скрипка). У концерті також візьме участь солістка Закарпатської обласної філармонії Катерина Гажо (орган). Ведуча – Катерина Керечанин. 

Текст підготувала Таїсія Грись

0 #