Новини

Закарпатські кондитери вибороли 8 місце на чемпіонаті світу Mondial Des Arts Sucres

27 Березня 2014 1 920

Вишуканий та престижний конкурс пройшов з 8 до 11 березня у Парижі в рамках славетної виставки "Europain".

Україну представляла пара закарпатських кондитерів з Мукачева – колишній киянин Ігор Заріцький та його місцева вихованка Людмила. Разом вони вже більше року працюють в кондитерському домі "Бондаренко".


– Це мій другий конкурс. Першого разу – бронза, цього разу – 8-е місце. Але якщо тоді у мене була дуже досвідчена партнерка Алла Білоусова, гарний тренер-француз та багато часу на підготовку, то зараз ми з Людмилою готувалися у вкрай стислі терміни і повністю самотужки. З огляду на це 8 місце є дуже достойним, тим паче, якщо б трошки більше часу, то ми точно були б у п’ятірці. Це підтвердила і Валентина Штефаньо, яка представляла Україну в журі конкурсу. Окрім неї на Mondial Des Arts Sucrés нашу країну представляв також відомий столичний кулінар Володимир Ядловський. Був і Валентин Штефаньо, але не в журі, – розповів нам Ігор Заріцький.

За 2 конкурсні дні по 10 годин без перерв кожна з команд мала виготовити 3 скульптури – з шоколаду, карамелі та пастилажу, 4 торти, 5 тарт, 90 цукерок та 20 десертів. Нічогеньке випробування, що не кажіть.

У підсумку, найкраще з усім впоралися французи, японці та сингапурці, які зайняли відповідно 1, 2 та 3 місця.


Mondial Des Arts Sucrés – один з найавторитетніших конкурсів кондитерського мистецтва у світі, який організовує компанія DGF раз на 2 роки в Парижі.

Varosh

0 #