Новини

На початку лютого стартує ІІ-й “Тиждень угорських страв на Берегівщині”

16 Січня 2014 3 485

Якщо точніше, то з 3 до 9 лютого, понеділка до неділі.

До цієї акції підключилися майже всі найбільші ресторани та готельні комплекси району, де мешкає найбільша угорська громада в Україні.


Отже, завітавши у Берегово та інші населені пункти Берегівщини є можливість здійснити ще й цікаву та смачну гастрономічну подорож – спробувати найкращі страви національної кухні зі знижкою від 25 до 50%! Така приваблива пропозиція триватиме весь тиждень. Найбільші скидки (до 50%) на всі страви національної кухні передбачені на четвер, 6 лютого.

Цікаво, що взяли приклад з сусідньої Угорщини. Там теж часом влаштовують так званий "жирний четвер" для любителів смачно і недорого поїсти, коли у ресторанах оголошуються нечувані знижки. Однак там подібна акція триває зазвичай лише один день, а у нас – цілих сім! Про нюанси нинішнього смачного "Тижня" розповіли журналістам його організатори.

"Нині ми вирішили розпочати підготовку трохи раніше, ніж минулого року, – розповідає Шарлотта Чізмар, голова Берегівської спілки сільського туризму. – Адже тоді в нас не було відповідного досвіду, тепер вже знаємо з чого слід починати. Дуже раді, що виявили бажання підключитися до акції ще більше ресторанів. А також сільський туризм.Чимало садиб також брати участь, але за попереднім замовленням. Наша спілка координуватиме цю справу – будемо мати інформацію про те, хто яку страву готуватиме і на яку кількість гостей розраховує. Звісно, там також передбачені знижки. Замовлення слід буде подавати хоча з за день до приїзду групи. Цікава така пропозиція тим, що є можливість не лише скуштувати певні автентичні угорські страви, а й дізнатися про рецептуру їх приготування, інші народні традиції безпосередньо у господарів. Загалом погодилися взяти участь садиби з п’яти сіл Берегівщини. Я думаю, що це піде всім на користь – як туристам, так і для розвитку району загалом".

Також до "Тижня угорської кухні" готується рекламна продукція – плакати, календарі, що будуть розміщуватися у закладах харчування, готелях.

"Наразі участь підтвердили понад 15 ресторанів, – каже директор Берегівського турінфоцентру Йосип Торпоі. – Кожний заклад складає відповідне меню. Деякі пропонуватимуть до десятка позицій. Хоча слід зауважити, що навіть традиційні страви угорської кухні мають у нас свою власну специфіку і свій неповторний смак. Практично це чудова реклама – про збитки не йдеться: все досить швидко окупається за рахунок припливу нових клієнтів".

Серед закладів, які погодилися на участь у "Тижні угорських страв": ресторани у Берегові – Золота пава", "Союз", "Оазис", а також "Кулач" (Косино), "Фемелі" (Велика Бігань), "Настрій" (Мужієво), ресторан "Мисливська Чарда" (с. Гать), "Нодькерт" (с. Дийда) та інші.


Серед пропонованих страв у меню: ташко-левеш, бетяр левеш, боршош токань, перкельт, капостошнудлі, погачо, капостошпасуль, лекварошдереі, уйхазітюкуш левеш, шомлоігалушко, кнедлі, фанки та вже відомі бограч, боб-левеш, голаслей та лечо по-берегівськи.

6 лютого, у день найбільших знижок, тобто у "жирний четвер", організатори планують влаштувати презентацію – за участі виноробів Берегівщини (провести дегустацію) та народних фольклорних колективів.

Олександр Ворошилов, для Varosh

0 #