Новини

Вихідні на Закарпатті: 2-4 серпня

2 Серпня 2019 868

Які плани на вихідні? Проведіть їх з нами! Ми не просто знаємо, що робитимемо самі, а й підготували для вас путівник, аби ви розпланували, що робитимете у п’ятницю ввечері, чим смакуватимете у суботу та що читатимете цієї неділі.

Починаємо!

2 серпня, п’ятниця

Кіно просто неба в Ужгороді

21:00 | ALIVE Місце Життя, вул. Орлина (Амфітеатр)

– Мрії збуваються. Безкоштовне вечірнє кіно просто неба на Амфітеатрі. «ALIVE: ДобраНіч» – декілька разів на тиждень збираємося і дивимося знакове кіно під зорями. Тож беріть з собою теплі речі, адже навіть дощ нам не завадить. У п’ятницю, 2 серпня, ми покажемо культове кіно Крістофера Нолана, «Темний лицар». Бетмен піднімає ставки у війні з криміналом. За допомогою лейтенанта Джима Гордона і прокурора Харві Дента він має намір очистити вулиці від злочинності, що отруює місто. Співпраця виявляється ефективною, але скоро вони виявлять себе посеред хаосу, розв’язаного новим кримінальним генієм, відомим переляканим городянам під ім’ям Джокер у неперевершеному виконанні Хіта Леджера, – кажуть організатори.

Розклад: 21.00 – відкриття; 21.45 – «Темний лицар».

Неймовірно, але факт – стрічку показуватимуть на екрані площею 21 кв.м., а чути на найкращій звуковій системі Adam Hall від студії Чуєш, Бачиш!

Вхід вільний, але організатори будуть раді будь-якому внеску на розвиток простору.

Фестиваль “З країни в Україну” у Тячеві

Тячів, площа Поштова

Хедлайнером фестивалю в Тячеві, Мукачеві і Берегові стане KiRA MAZUR. Це одна з найнеординарніших авторок і виконавиць з унікальним голосом і манерою співу. Її музика – гармонійний симбіоз елементів українського фольку з різними музичними стилями. Учасниця Національного відбору на Євробачення 2019, артистка М1 Agency, KіRA MAZUR вражає якісною та неординарною музикою та по праву є однією з найоригінальніших та найстильніших українських виконавиць молодого покоління.


3 серпня, субота

Фестиваль “З країни в Україну” у Берегові

Берегово | площа Пошута

У вечірній програмі виступи виконавців: VERBA, NESPROSTA, ХАС, Balaklava Blues, KiRA MAZUR.

День Боржавської вузькоколійки 2019

ГО Боржавська ініціатива за підтримкм Карпатської Угорської туристичної Ради/Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács, запрошують на два дні по Боржавській вузькоколійці. Старт у Берегові, фініш на станції Хмільник. Графік руху потяга: відправка, депо Берегово — 10.00, прибуття на ст.Берегово — 17.00.

3-4 серпня Барбекю Батл Бітанґ в Ужгороді

з 15:00 | вул. Шумна, територія заводу ФМК

Це буде справжній бій! Наш Едгар Петі aka Betyár Grill проти львівської Паті Кухня на колесах! Але ця битва не на життя, а на жертя. Американські стейки в американських смокерах за українські гривні. Крафтове пиво від Craft multitap pub «Корзо 10». Ребра, баньки, ковбаски та креветки на грилі від Пивної ресторації «Клепач». Бургери і салати від Big Brothers Burger. Пабло еко бар. І найкращі хіти від 90-х до сьогодні від Василий ТіДжей. Пой ту буде смачно й музично, — кажуть організатори.


4 серпня, неділя

Гриль-пікнік у Воєводино

14:00 | Voevodyno Resort & SPA, Перечинський район, с. Тур’я-Пасіка

– Чекаємо гостей на черговий недільний гриль-пікнік у Воєводино. На вас чекають м’ясо, овочі та наша фірмова форель на грилі, плюс чудовий лаваш з сиром. Свіже повітря, гірські схили в лісах і парк Шенборна подарують вам ще більше позитивних емоцій, – кажуть організатори.

Міський пікнік “Кухня у Скансені”, Ужгород

Закарпатський музей народної архітектури та побуту, вул. Капітульна, 33а | з 12:00

– Пікніки у самому серці старого міста. Картаті пледи на зеленій траві. Ігристе у келиху і креветки на грилі. Все найсмачніше від “КУХНЯ. Гастрономічний бутик”, музика і спілкування, трохи спорту і багато фану, розваги для дітей і релакс для дорослих. Все це кожної неділі літа, – кажуть організатори.

Фестиваль “З країни в Україну” в Мукачеві

Мукачево, парк Перемоги

У програмі: містечко майстрів, відкрита бібліотека, спортивні події, дитяча програма, музична сцена.


Можливості

Open-call на лабораторію документального кіно для закарпатців

— Запрошуємо до участі у двомісячній документальній кінолабораторії на Закарпатті. Мета навчання — зняти свій перший документальний фільм. Учасники — 20-40 років з Закарпаття, що не мають досвіду у виробництві кіно, але цікавляться кіноіндустрією та бажають зробити перший крок; учасники, що мають початковий досвід у виробництві кіно та хочуть розвинути свої навички. Бажано: вміння знімати, фотографувати, монтувати. Дедлайн подачі заявки: 12 серпня.Участь безкоштовна, — розповідають організатори.

YOGA. Teachers course

BodyZone | вул. Новака, 16

Вперше в Ужгороді курси з підготовки інструкторів йоги. Тепер не потрібно їхати на навчання в інше місто, все краще ми вже зібрали і підготували для тебе самі, кажуть у BodyZone.Викладач курсу: Богдан Кожухарик. Богдан практикуючий викладач йоги з 2008 року, засновник першої йога-студії в Чернівцях і фестивалю Yogalife Fest.

CELTA для викладачів англійської мови в Ужгороді від мовної школи “ЛIК”

— Унікальна подія для викладачів англійської мови. Мовна школа «ЛIК» запрошує на CELTA в Ужгороді. У ПАРТНЕРСТВІ З INTERNATIONAL HOUSE KYIV, FULL-TIME CELTA 2019 (УЖГОРОД) – 29.07.19 – 23.08.19.Місячний курс (120 годин) з відривом від основного місця роботи, орієнтований на викладачів англійської мови як іноземної без достатнього досвіду викладання, визнається освітніми організаціями в усьому світі.По закінченні видається сертифікат Кембриджського університету.


Куди ще піти?

Цього тижня ми писали про Reny’s Travel Cafe – мікс кав’ярні й туристичної агенції, де спілкуватись з менеджеркою з туризму можна не за робочим столом, а за чашкою кави чи сніданком. Незвичний симбіоз має за мету довести, що комфортною повинна бути не тільки сама подорож, а й її планування. Це по-перше! А по-друге – тут дуже смачно!

Обов’язково спробуйте і ранкове чаювання у кавовому Ужгороді. «Останнім часом я не встигав чаювати, тільки ввечері знаходив вільну хвилину. Хотілося виділити час і для ранкового чаю. Вранці всі поспішають, чому би не призупинитися? Мені хотілося також познайомити людей з чаєм – десь так і виникла ідея ранкових чаювань», – розповідає Армен Михайлянц, організатор дійства та власник Indigo Cafe.

Загляньте в улюблений заклад ужгородців, місце тусовки, ранкової, обідньої та вечірньої кави – “Goriziana на крузі“. Кав’ярня за понад 10 років приготувала понад 2 000 000 порцій кави марки “Goriziana”. Троє із чотирьох барист працюють тут вже понад 7 років, а власник, Віктор Горкій, сам щоранку відкриває заклад о 6:00 і обслуговує перших гостей до 8:00. Ну, звісно, на вихідних радимо вам поспати довше та все ж, де добра кава ви знаєте;)

Четверта локація, на яку радимо звернути увагу цими вихідними Вілла Альфельд. Тут нещодавно почали подавати страви в еко-посуді. У ньому добре смакують стейки, а також човлент, банош та чірке попрікаш. Після вечері – скуштуйте тарілку на смак;)


Що почитати?

Затишного недільного вечора радимо почитати наші матеріали цього тижня. Якщо, звісно, якийсь із них ви пропустили. Ось наші рекомендації:

0 #
# афіша # закарпаття # ужгород