Життя

Пролетарська романтика – огляд популярних їдалень Ужгорода

18 Квітня 2013 10 842

Для тих, хто вміє бачити красу у простоті та на буденний обід не покладає надмірних сподівань, їдальні – оптимальний вибір.

Працюючі у центрі міста клерки стоять перед непростою дилемою: витрачати левову долю зарплати на обідні перерви у кафе та ресторанах чи їсти в їдальнях. Неповторний радянський наліт, ймовірно з них повністю не викоріниться вже ніколи, однак особливий шарм у цьому, безперечно є.

Дбайливо розставлені штучні квіти у вазочках, мереживні серветки на столах та сметана в стаканах – своєрідна естетика, яку ми пам’ятаємо з дитинства та звичний антураж усіх міських їдалень. Ми пообідали чотири рази заради того, щоб ви також знали, де можна це робити дешево та безпечно.

Їдальня у будинку побуту на площі Петефі

Відносно нова точка на ужгородській мапі бюджетного харчування, тож інтер’єр доволі охайний і без атрибутів типового радянського декору. Асортимент – великий та різноманітний, щодня пропонують кілька різних варіантів гарнірів, супів та салатів. Приємні спостереження – чистий посуд, витерті столи та цілком пристойна якість страв.

Рахунок за порцію пісних голубців з грибами, салат "Мімоза" та два стакани компоту – 25 гривень 50 копійок.

Їдальня ТРК "Тиса" на Київській Набережній

Хоча територію обласної телерадіокомпанії надійно оберігають від чужинців охоронці на прохідній, охочих пообідати працівників сусідніх установ вони пропускають. У приміщенні з кількома столиками з години пік – з 12:00 до 15:00 привітна пані Оля встигає нагодувати цілий натовп людей.

Щодня в меню на вибір пропонується щонайменше два гарніри, кілька видів м’ясних або рибних страв та овочевих салатів. Характерна риса – величезні порції, осилити навіть пів-страви не кожному до снаги.  

Середній рахунок за суп, гарнір з відбивною чи котлетою та салат з капусти – 15 гривень.

Їдальня ФМК на вулиці Шумній

Легендарна міська харчівня, куди сходяться на бюджетний обід паломники з усього міста. Інтер’єр та вигляд страв – у кращих традиціях радянської естетики закладів громадського харчування. Запах смаженого кляру миттєво пронизує одяг, однак апетит це ніскільки не псує. Специфіка їдальні – під час обіду можна стати випадковим гостем на чужому дні народження, поминках чи весіллі.

Рахунок за порцію гречки, смаженої свинини, спрощеної версії салату "Фітнес" та двох стаканів компоту –19 гривень 50 копійок.

Їдальня біля облавтодору на вулиці Собранецькій

Місце, де в обідню пору можна зустріти дрібних чиновників, студентів та працівників сусідніх офісів. Скромний зал, пластмасові квіти та стійкий запах кухні компенсуються дешевизною та наявністю випічки власного виробництва.

Рахунок за варене яйце з майонезом, сирники з варенням та сметаною і чай – 9 гривень 75 копійок.

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Віктор Дьомін

0 #