Життя

Особливості ужгородського фаст-фуду: сендвічі та гамбургери, які підкорили місто

21 Червня 2013 11 772

Культура швидкої їжі вкорінилася в Ужгороді здавна – легендарна вулична точка на вул. Минайській, яку в народі називали "Гірос Будка" у 90-х стала істинною гастрономічною меккою і місцем afterparty для кількох поколінь клаберів, які після дискотек неодмінно йшли туди відновлювати сили.

Зараз же, любителі сендвічів, кебабів, гамбургерів та іншої junk food можуть дозволити собі час від часу отримувати заборонене задоволення від не надто корисної, однак надзвичайно смачної їжі не стоячи біля ларьків край дороги, а у цілком пристойних закладах міста. Ми обійшли точки, де можна з’їсти безпечний фаст-фуд в центрі Ужгорода і пропонуємо вам огляд висококалорійного блаженства.

# 1 "Клаб-сендвіч" в Panorama by Kashtan

Найпопулярніший бутерброд в закладі. Щоденно ужгородці з’їдають не менше шістдесяти штук.

Ціна: 22 грн.

Склад: тостовий хліб, курка гриль, помідори, огірки, листя салату лола, бекон, сир та соус тартар. Подається з картоплею фрі і соусом барбекю.

Час приготування: 10-12 хвилин.

# 2 "Донер в лаваші" в Донер Кебаб на площі Театральній

Місце, де завжди людно і смачно пахне куркою та спеціями. Попри упередженість до шаурми, навіть балувані цінителі фаст-фуду відзначають, що тут вона непогана.

Ціна за маленьку порцію: 15 грн, за великий лаваш – 25 грн.

Склад: лаваш, курка гриль, помідори, огірки, капуста, цибуля, часниковий або гострий томатний соус.

Денна кількість проданих кебабів: не менше сотні.

Час приготування: 5 хвилин.

# 3 "Сендвіч з куркою", Апріорі на набережній Незалежності

Коли піцца – це забагато, а салат – замало, швидким снеком може стати популярний сендвіч з куркою, який складається з трьох невеличких частин. Щодня їх готують щонайменше тридцять разів.

Ціна: 22 грн.

Склад: тостовий хліб, моцарелла, томати, обсмажене куряче філе.

Час приготування: 5-7 хвилин.

# 4 "Чізбургер меню", Palachinta у провулку "Гірчичне Зерно"

Класичний бургер з підсмаженою булочкою з кунжутом. Подається з картоплею фрі та соусом на вибір. Абсолютний хіт меню – щодня розходиться тиражем не менше п’ятдесяти одиниць.

Ціна: 21 грн.

Склад: булочка з кунжутом, теляча котлета, сир, листя салату, цибуля, томати, соус.

Час приготування: 10-12 хвилин.

# 5 "Сендвіч з беконом", La Bouchee на вулиці Корзо

Новий невеличкий заклад, який славиться домашнім морозивом та власною випічкою. Відповідно, хліб для бутербродів також випікається на місці. Одна з найпопулярніших пропозицій – сендвіч з беконом.

Ціна: 19 грн.

Склад: багет, бекон, томати, листя салату, огірок, соус на майонезній основі.

# 6 "Чізбургер", Роял Бургер на вулиці Корзо

Єдиний в Ужгороді фаст-фуд, зроблений по образу та подобі мережевих закладів швидкого харчування. Найбільш продаваним тут є фірмовий чізбургер. Щодня їх з’їдають більше сотні.

Ціна: 8 грн.

Склад: булочка, куряча котлета, сир, цибуля, кетчуп, гірчиця.

Час приготування: 10-12 хвилин.

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Микола Романовський

0 #