Місця

FUSION club&restaurant: неочікуване поєднання заради нового

25 Лютого 2015 16 838

На 5-річчя відомого у Мукачеві закладу під філософською, а для його відвідувачів, насамперед, статусною назвою Infiniti, відкрився інший – більш претензійний.

Змінили не тільки назву, як це часто буває, а й концепцію та підхід – спробували поєднати хороший ресторан з харизматичним шеф-кухарем та нічний клуб «не для дітей». Як інь та янь. Важливий оффтоп: власник закладу не змінювався.


Із ресторанною частиною пов’язано найбільше змін. З одного боку, це повне переобладнання кухні та поява на ній справжнього вожака-господаря. З іншого – зведення окремої ресторанної зали під виглядом затишної веранди.

Отже, знайомтесь, це Коля, – бос ресторанної частини FUSION. За 11 років у професії кухаря він встиг пройти навчання у Києві (у ресторані Мемфіс, що працював на Володимирській, але зараз зачинений) та австрійському Інсбруку, поставити кухню в кількох закладах на Закарпатті, як то Greenwich, Tirol та зібрати власну команду, яка зараз працює у FUSION. Лише дотиком пальця Коля може вмить визначити ступінь прожарки м’яса. І це не жарт.


– Останні кілька років я найбільше зосереджений на створенні авторських страв, постійних експериментах, пошуках, втіленні тих ідей, які в мені сидять і не дають мені спокою, – зізнався нам височенний та кремезний шеф-кухар FUSION.

У ресторанній частині закладу вони з командою спробували поєднати італійський інтер’єр, атмосферу легкості з європейською, і що важливо – ексклюзивною кухнею.

Це ідеальне місце для романтичних побачень біля справжнісінького каміну, або сніданків чи обідів, коли крізь вікна пробиваються грайливі промені сонця.


– Ми готуємо кожну страву так, щоб наш гість обов’язково наступного разу прийшов ще раз її скуштувати. Чи то паста, чи м’ясо, або просто салат, – запевняє Коля-шеф.

Він каже, що меню FUSION – дуже динамічне:

– Я прагну зрозуміти та визначити, що насправді хочуть наші гості, і водночас, прагну їх постійно дивувати. На Закарпатті люди звикли їсти ситно, тому добре йде м’ясо – яловичина, свинина, а менше салати, риба. У Європі ж навпаки, віддають перевагу легким стравам, щоб після їжі було відчуття легкої ситості. Хочеться до цього привчити і наших клієнтів, – додає Коля.

Для нас він приготував 3 страви. Така собі нічогенька вийшла дегустація.

Перша страва – свинина в беконі з полентою та сиром пекоріно з курячим соусом.


До речі, про соуси – всі вони авторські, Коля їх вигадав сам. Полента – це кукурудзяна крупа з вершковим маслом з додаванням сиру пекоріно – твердий овечий сир, привезений з Італії.

Друга страва – філе міньон з картоплею, стручковою квасолею з часниковими чіпсами та соусом деміглас.

– Це ніжна яловича вирізка з шматочками гусячої печінки. Кажуть, що на Закарпатті немає хорошої яловичини. Але це не так. Важливо, яку частину ти обираєш. Для того, аби приготувати хорошу яловичину, перш за все, потрібно обрати правильну її частину – з поперекової зони, внутрішньої сторони. Ці м’язи називаються «лінивими» або філе «старого м’ясника». Багато кухарів також просто не правильно її готують. М’ясо потрібно витримувати і лише після того готувати. Я витримую це філе близько 2 тижнів при потрібній температурі у потрібних приборах. Під час приготування важливо не пересушувати м’яса. Ось і весь секрет, – розповідає Коля, а ми дегустуємо, прицмокуючи.


На десерт у нас був шоколадний торт з ромово-лимонним соусом, ягодами смородини і кулькою парфе. Без коментарів. Просто скуштуйте.

Кажуть, що головний хіт серед десертів FUSION – крем-брюле. Можливо, але торт також вартий уваги.

Як зрештою все у меню, яке є чудовим планом для дегустацій в будь-яку пору дня. Тим паче, що нещодавно запустили гриль та вегетаріанський додатки.

Запивати усе тут радять вином. Вибір дійсно пристойний – Італія, Франція, Іспанія, Чилі та Грузія.

Не соромтесь звертатися за порадами до офіціантів: перевіряли, розуміються на винах і до якої страви, яке краще.


Ресторанна частина FUSION підійде вам також для днів народжень та невеликих свят. Хоча ви завжди можете переміститися у клубну частину закладу, де залишився більярд, зручні дивани, яскравий зал, бар з підсвіткою і танцювальний майданчик.

Вечірки також організовують регулярно. У тому числі – для дорослих;)

Ресторан працює з 9 ранку до 00:00, клуб – до 03:00 ночі 3 дні на тиждень. Здогадайтесь які.


На останок про ціни: вони у закладі середні. З цими стрибками цін, вказувати їх на певні страви якось безглуздо. У будь-якому разі, повірте: вам буде легко розраховуватися.

Тому додаємо адресу та контакти:

Мукачево, вул.Фурманова, 13 (на місці відомого усім Infiniti)

0667708999

Varosh

Фото Олександра Смутка та Росани Бісьмак

0 #