Місця

Barry Barr’s: усі принади пивного посольства Ірландії в Мукачеві

17 Травня 2013 11 071

Ми завітали до вкрай популярного в місті закладу напередодні святкування його першої річниці. Наша ціль дещо різнилася від звичної – не випити пива та потеревенити з друзями або переглянути футбольний матч, а дізнатися про паб усе та розповісти вам.

Аби нам не дорікали у суб’єктивності в оцінках ми пішли прямо до головної людини. Сергій планував кожну дрібницю майбутнього Barry Barr’s разом з друзями та колегами протягом 3 років.


Ретельність та увага до всього помітна відразу, насамперед, в унікальному та затишному інтер’єрі з купою дотепних та цікавих дрібниць, в оформленні та брендуванні бару, меню, серветок, одягу персоналу.


До прикладу, барна стійка в закладі зроблена з 20-річного дубу, а принти, плакати та решта штукенцій привезені з Ірландії, Англії та США.

Сергій не приховує, що їздив з колегами до Києва та Одеси за ідеями для закладу, аби наповнити його відповідною атмосферою.

– Нам допомагала столичні студії Р.Е.Паблік – досить відома, працювала з такими національними брендами як Велика Кишеня та Біола, їхні роботи відзначають на фестивалях, та Redesign. Вони погодилися на співпрацю лише в тому разі, якщо зможуть робити на найвищому рівні, аби у підсумку не було соромно включити роботу в портфоліо. Так, це забрало трошки більше часу, ніж ми планували – 3 роки, але студії вели весь процес будівництва від фундаменту до вхідних дверей.

З назвою також допомогли столичні рекламники. Навколо неї є ціла легенда:

– Баррі – це дуже популярне ім’я в Ірландії. Я часто чую, як кажуть наші відвідувачі під час розмови по телефону: «Я в Баррі Барі». Дійсно, наша назва перекладається, як Бар у Баррі. Майже як наші назви «У Ольги», «У Катерини», «У Петра» (посміхається). Кінцеву назву ми обрали у тому числі за звучанням: Баррі Бар звучить не так струнко та смачно, як Баррі Барс Barry Barr’s.

До слова, на основі цієї легенди Мукачевом невтомно пліткують, що Barry Barr’s відкрив чистокровний ірландець, і час від часу приїздить в місто, аби особисто проконтролювати, як йдуть справи у закладі. Хто цей чоловік – ніхто не знає. Його ніхто не бачив, але багато місцевих запевняють, що він існує.


– Щойно ми відкрилися, заклад став для мене рідним домом. З такою думкою я сюди приходжу на роботу кожного дня. Особливу домашню атмосферу відзначають і наші гості. У цьому був і задум – зробити так, аби у невеличкому закладі кожен відчував себе комфортно. Тим паче, що ідея класичного пабу як справжнього Public House ще у тому, щоб люди мали де поспілкуватися про що завгодно у дружній атмосфері. Навіть якщо ви прийшли у паб один, то зможете потеревенити з барменом на барній стійці, а тоді після кількох кухлів пива потоваришувати з сусідами по столику та у підсумку – повернуться додому після виснажливого робочого тижня в гарному настрої.

Окремо хочеться зупинитися на… вбиральнях. Багато розповідати не будемо, їх просто треба побачити. Дивіться!)


Від справ дизайнерських перейдемо до меню. Почнемо, звісно ж, з пива. Його тут аж 10 сортів. І це не просто заявка. Зазвичай, усі вони є, адже запаси регулярно поповнюються.

– За рік у нас дуже змінилося меню. Це нормально, бо ми пильно слідкували, що саме люблять, а що не дуже наші гості. Вперше зіткнулися з необхідністю мати пісні страви. Це у ситуації, коли у нас все крутиться навколо м’яса. Але нічого, впоралися, бо треба ж відвідувачів і в піст чимось смачним годувати (посміхається). Дехто запитує мене, для чого ми в закладі пропонуємо поряд з першокласним пивом, бюджетні варіанти. Я пояснюю, що серед наших відвідувачів у Мукачеві є інтелігентні люди, які, на жаль, з певних причин зароблять менше 2000 гривень на місяць і не можуть собі дозволити кухоль пива за 30 гривень.


Пиво у Barry Barr’s зберігається у підвалі, який розташований прямо під барною стійкою. Відтак, пиво майже відразу потрапляє з бочки у келих, а не долає кілька метрів тісними шлангами. З 10 сортів у закладі, мабуть, головною родзинкою є дійсно ірландські Килкенни Червоний Ель (Kilkenny Irish Red) та Гіннес (Guinness). На перший сорт пива налягає у тому числі Сергій. Жартуємо)

А ось зараз вже не до жартів: зовсім незабаром у Barry Barr’s почнуть пригощати фірмовим живим пивом. Його варитиме на одній з українських пивоварень чеський бровар Пшемисл Брожа.

– Його експерти побували у нашому закладі, аби перевірити, в яких умовах зберігатимуть, наливатимуть і куштуватимуть зварене ним пиво.
Його вже зараз попивають наші постійні клієнти, як своєрідні дегустатори. А вже десь за тиждень після святкування річниці це пиво зможе скуштувати кожен наш гість.

Щодо, власне, кухні, то горішки чи фісташки до пива вам запропонують, мабуть, в останню чергу. Тим паче, що вибирати є з чого:

Закуски до пива: асорті пивного гурмана, бастурма, баварські ковбаски, суджук, сирна тарілка, тости з часником, сирні палички фрі, ірландські брики, вушка хрюшки, кільця кальмарів на грилі, креветки по-ірландськи з соусом.

Гарячі страви до пива: свинні ребра від Баррі, мікс ковбасок на грилі, курячі крильця по-ірландськи, м’ясне плато на трьох, пивна тарілка, улов пивовара на грилі, пивний мікс.

Ну і який паб без музики й танців? У Barry Barr’s регулярно грають різні запальні гурти та артисти. Для цього на другому поверсі спеціально облаштована сцена. Ось на річницю, святкування якої відбудеться 18 травня, виступить столичний гурт з мукачівським корінням Without Limits.


Крім того, у пабі дуже комфортно дивитися спортивні змагання, скажімо, футбол або формулу. При чому можна одночасно: у різних залах встановлено 7 екранів, які працюють автономно.

Розташований заклад в центральній міста – 3 хвилини від центру, по вулиці Ярослава Мудрого 23/5. Працює з 12.00 до 00.00, тобто опівночі.


Особливо насиченою у Barry Barr’s вийде суботу, 18 травня: як розповів Сергій, на святкування річниці закладу вони запланували окрім Without Limits чимало конкурсів, зокрема стане відомо, хто ж виграв iPad Mini.

Тому відразу заплануйте собі в суботу візит до Баррі)

Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #