Культура

Під впливом зворотнього відліку до концерту De Phazz

4 Березня 2013 3 361

Коли ми вперше повідомили, що до Ужгород зібрався легендарний німецький гурт, чимало людей у Facebook просто не повірили у це.

Тим паче, що не було уточненої інформації про квитки та де їх можна придбати. Тим не менше, зараз, аби потрапити на концерт De Phazz 17 березня в обласну філармонію треба викласти не менше 330 гривень. Або ж усі 500.

Хоча нема сумнівів, що це того вартуватиме. Закарпатські музиканти та меломани у цьому одностайні.

Милослав Баганич, власник клубу Panorama by Kashtan:

– Про De Phazz знаю вже більше 10-ти років. Це зірки першої величини, один з кращих лаунджових колективів. Я дуже здивувався, коли дізнався, що вони виступлять в Ужгороді. Нас рідко тішать своєю творчістю музиканти такого рівня. Вдень в нашому закладі можна нерідко їх почути. Дехто з барменів є справжніми їхніми фанатами. Я вже й сам придбав квиток на концерт, Ярослав Шафарь теж. Йдемо туди разом із дружинами. Я б не проти, щоб вони виступили у в Panorama by Kashtan, але філармонія — ідеальне місце. Бо музика камерна, легенька — у клубі б під них не танцювали.

Віктор Янцо, фронтмен гурту Rock-H:

– Хоч і я не слухаю лаунж і джаз, не є фанатом De Phazz, і якби мені дали вибір, на концерт котрого з німецьких гуртів йти, то я обрав би Scooter, але радію, що виконавці такого рівня приїдуть на Закарпаття. Слідом за БГ, Кейко Матсуі, Gypsy Kings, Океан Ельзи.

Вікторія Рижова, радіоведуча:

– Для України їх виступи не є дивиною, і це свідчить лише про всенародну любов, а отже і про те, що музика De Phazz – з хорошим смаком і може стати класикою. Я бачила виступ вокаліста Карла Фріерсона на фесті Sziget кілька років тому. Це було дуже емоційно, щиро і просто. Його музика спокійна, непретензійна, розрахована на меломанів. Думаю, останніх в Ужгороді чимало. Добре, що концерти на Закарпатті поступово виходять за межі української чи російської попси, і можемо приймати у себе таких виконавців. Тому приїзд De Phazz – це дуже неочікувано і класно. Навіть якщо я матиму безкоштовний квиток, усе одно придбаю ще один, аби підтримати людей, які не бояться привозити у наше маленьке місто таких виконавців.

Едуард Павлович, організатор концертів:

– Цікаві концерти та заходи в Ужгороді – це класно. Але коли приїздить гурт такого масштабу – це класно вдвічі. Я трішки не застав пік їхньої популярності, але для мене це, у першу чергу, класика лаунжа. Я впевнений, що людей збереться багато, і не тільки з Ужгорода – їх музика тішить будь-якого слухача. Бажаю кожному, хто незнайомий з творчістю De Phazz – просто послухати музику вдома. Після цього обов’язково захочется насолоджуватись ними наживо. Такий концерт не можна проґавити.

Олексій Уманський, меломан і кіноман:

– Візит до Ужгорода такої команди – це все одне, що побачити в Мукачеві біля Ратуші Дієго Марадонну – теоретично можливо, але мало віриться. De Рhazz – культова команда, яка є до смаку навіть таким людям, які слухають важку музику, чи то хіп-хоп. Для мене вони є втіленням інтелігентного джазу з домішками різних електронних семплів і завжди чудовим вокалом. Трек No jive довгий час виконував функцію будильнику на мобільному. Багато бачив концертів, та не вловив колектив ніде, і побачити їх в обласному центрі Закарпаття було б «Мего».

Тудор Кілару, меломан і шоумен:

– Приїзд De Phazz в Ужгород – неабияка подія. Це гурт написав найкращі саундтреки для наймодніших закладів світу. Не можна було уявити лаунжу 2000-них без композицій De Phazz. Єдине, переживаю, аби не був напівпорожній зал, знаючи нашу публіку. Зважаючи на лояльну ціну хочеться вірити, що зал буде повним і будемо разом реагувати на добре знайомі усім композиції.

Ну і тепер музика..

Varosh.com.ua

0 #