Культура

Океан Ельзи з альбомом «Земля» в Мукачеві: потужний старт всеукраїнського туру

21 Травня 2013 4 287

25 композицій, включно з визнаними хітами, виконані на одному диханні, 3 години живого звуку та неймовірної енергетики. Закарпаття першим відчуло та почуло нову концертну програму найпопулярнішого рок-гурту країни.

Святослав Вакарчук запевнив, що це було не його рішення почати тур саме з Мукачева – міста, де він народився та куди часто приїздив у дитинстві до бабусі. Та для закарпатців символізм початку туру Океану Ельзи був очевидний.

Водночас, у випадку з назвою альбому фронтмен гурту був куди категоричнішим: «Земля» – назва Святослава Вакарчука навіяна однойменним чорно-білим та німим фільмом Олександра Довженка.

Між офіційним релізом альбому та першим концертом було всього 4 дні. За цей короткий проміжок часу ОЕ дісталося і критики, і похвали за нову платівку. Звична справа.

Дехто сумнівався також, що гурт зможе на високому рівні провести увесь тур, який запланували аж на 27 концертів.

Про шалену програму вже десь посередині виступу в Мукачеві зауважив сам Святослав Вакарчук. Та спершу він привітався та підкреслив, що для гурту за честь починати саме з міста над Латорицею.

Почали вони з цієї пісні:


А тоді чергували композиції з нового альбому з старими хітами типу Друг, Кішка, Майже весна, Сьюзі, Вище неба, 911.

Загалом концерт складався з 25 пісень. А це близько 3 годин. Хлопці 3 рази виходили на біс. Уже наприкінці концерту Святослав Вакарчук з посмішкою вигукнув: «Бережіть землю, їжте горішки».

Океан Ельзи викладався на всі 100%. Це було помітно кожної миті концерту, при чому не тільки за рівнем вологості сорочки Святослава чи краплями поту на його обличчі. Енергетику відчував навіть той, хто не міг вгледітися у такі деталі, сидячи на трибунах.

Це було дуже щиро, відверто, професійно, емоційно та незабутньо. У всякому разі для автора цього тексту.

Дмитро Тужанський, Varosh.com.ua

Більше фото у альбомі: Океан Ельзи у Мукачеві

Послухати увесь альбом Земля можна у рубриці Varosh FM

0 #