Культура

Нові смаки Франції: в ужгородському ресторані Fanfan новий шеф та оновлене меню

8 Липня 2013 5 239

Гастрономічний філіал Франції в Ужгороді – ресторан Fanfan, який з 2009 року встиг підкорити місцевих гурманів та туристів бездоганною кухнею, сервісом, наближеним до ідеального та затишною атмосферою, представив нового шеф-кухаря. Знайомство відбулося на європейський манер – на вул. Корзо працювала відкрита кухня, де шеф-кухар на очах у гостей готував легкі літні страви.

Олег Колісніченко – кухар з непересічним досвідом, за плечима якого статусні столичні ресторани та одна з найбільш шанованих кулінарних шкіл світу – інститут Алена Дюкасса, заснована майстром високої кухні та легендарним французьким ресторатором, який очолює рейтинг кухарів Michelin. З приходом нового шефа зміниться чимало – від температури приготування продуктів, до стилю подачі та рецептів.

Олег Колісніченко розповів про свої плани та бачення стратегії розвитку ресторану Fanfan. Далі пряма мова.

Я залишу все те, за що ужгородці так полюбили заклад та додам трохи новизни, за яку люди полюблять ресторан ще дужче.

Ваше місто заслуговує на якісні гастрономічні івенти і моя задача – показати французьку культуру у новому ракурсі та в цікавих форматах. Я планую внести трохи середземноморських настроїв в оновлене меню ресторану Fanfan. З великим задоволенням представлю гостям закладу свої авторські страви, сподіваюся мої погляди та бачення знайдуть відгук у серцях відвідувачів.

Закарпаття – це своєрідний виклик для будь-якого шеф-кухаря, адже мультинаціональність та мультикультурність цього регіону сформувала унікальні особливості краю, у тому числі і смакові. На моє переконання, роблячи ставку на туристів з інших областей та країн, варто пропонувати ті найкращі місцеві страви, якими відома ця область. Втім, цю простоту та традиційність також можна передати вишукано та оригінально.

Особливу увагу я приділятиму стравам з риби та морепродуктів, настав час відходити від банального лосося, сібаса та дорадо і знайомити гостей з іншими смаками.

Мої стосунки з французькою кухнею склалися таким чином, що минулого року я мав честь навчатися в школі гуру сучасної французької кулінарії – Алена Дюкасса, ресторани якого мають рекордну кількість зірок Мішлен. Тонкощі приготування та магію паризьких смаків я намагатимуся відобразити у новому меню.

Більше фото у матеріалі Презентація оновленого меню у ресторані Fanfan

Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Олександр Смутко 

0 #