Культура

“Березневі коти” відбудуться в Ужгороді за кілька тижнів

17 Лютого 2014 2 510

Поки точної програми мистецького фестивалю немає, але вже відомі дати проведення – 28-30 березня.


– Традиційно на фестивалі буде представлена література, малярство та інші дисципліни. Що ж до чогось нового, то навіть не знаю, за ці 8 років ми вже стільки наекспериментувалися. Будуть міжвидові проекти муз-поезії та літ-танцю, багато презентацій.

Загалом же програма, через об’єктивні причини Майдану, тільки формується. Ми розглядаємо усі пропозиції, – каже натхненник фесту Вік Коврей.


Еротично-мистецький фестиваль "Березневі коти" цьогоріч пройде вже вдев’яте і вкотре згуртує навколо себе шанувальників еротичної поезії, любові та гарного слова. Минулого року виставкова та лекційна частина фестивалю відбувалася в ILKO Gallery. Цьогоріч переважна більшість подій проходитиме там само. Утім, ми повідомлятимемо про усі деталі.

Нагадаємо, що минулого року саме на "Березневих котах" відбулася презентація вистави "Meine liebe Віра" від столичного режисера Сергія Архипчука. А ужгородський фотограф Валентин Кузан презентував фотопроект "Театр 220. Народження вистави".


Довідково:

Фестиваль зародився у 2006 році з епатажного літвечора, винуватцем якого називають Андрія Любку, а саме його ув’язнення у Білорусії.

Згодом, ініціатори літературної події заснували неформальне літературне об’єднання "Ротонда". Таким чином хлопці вирішили розворушити літературне життя краю. Вони переконують, що на їхньому фестивалі немає жодних ознак порно – лише вишукана еротика та любов.

Згодом у програмі, окрім поезії, з’явилася музика, графіті, виставки, перфоманси, боді-арт та флеш-моби. На фестиваль щороку приїздять гості з Литви, Польщі, Білорусі та багатьох українських міст.

Varosh

Стартове фото: Микола Романовський

0 #