Культура

“Березневі коти”: перший день ІХ фестивалю

29 Березня 2014 4 621

Коли приходить весна, активізуються не тільки коти під вікнами. Прокидаються усі почуття – від платонічних до еротичних, що і є центром уваги щорічного ЕротАртФесту "Березневі коти".

28 березня стартував вже дев’ятий триденний фестиваль, що поєднує кілька видів мистецтва – фотографію, живопис, скульптуру, літературу і театр. Відкриття пройшло у мистецькому центрі "Галерея Ілько", де було представлено експозицію візуального мистецтва "Еволюція". Охочі змогли задовольнити свій потяг до мистецтва, споглядаючи приховано чи відверто еротичні твори мистецтва.

Більше фото з виставки дивіться у галереї.

Продовжилося дійство в закарпатському театрі ляльок "Бавка", де, за словами Олександра Гавроша "відбувся справжній аншлаг, бо на літературні читання ніколи не приходить стільки людей". Гість із Словаччини – поет та літературознавець Міхал Габай – прочитав присутнім лекцію про еротику в словацькій поезії, зокрема у творі Яна Смрека "Eva Ave".

Наступною у списку заходів "Березневих котів" стала вистава за п’єсами Олександра Гавроша "Сторінки щоденника поета", присвячена Тарасові Шевченку.

А продовжила її театралізована феєрія "О пів на Тебе", яка зібрала повний зал глядачів. Поєднавши поезію, музику і цікаві візуальні образи, перформанс отримав чимало схвалень від присутніх.

Завершився перший день фестивалю там, де і почався – в "Галереї Ілько", де молодий львівський поет Роман Штігер презентував збірку "Невірші". Охочих послухати поезію і познайомитися із поетом було небагато, проте на атмосферу заходу це не вплинуло.

Таким був день відкриття ІХ ЕротАртФесту "Березневі коти". Стежте за подіями, щоб не проґавити те, що вам хочеться побачити й почути.

Катя Брижань, Varosh

Фото: Маріан Логойда

0 #