Культура

Анна Феєр про Закарпатську школу моделей “A’Star” та показ “A’Star Fashion & Melody Show”

16 Листопада 2015 4 557

Два роки тому Анна Феєр заснувала Закарпатську школу моделей "A’Star". За цей час навчання у школі пройшло багато дівчат, а крім того "A’Star" вже може поділитися цілою низкою перемог: зокрема, вихованці школи є переможцями національних та міжнародних конкурсів "Різдвяний Янгол", "Міні-Модель Інтернешнл", "Міні Топ-Модель Києва - Open", "Міні Топ-Модель України", "Міні Міс Континент", "Міні Міс Європа", а також мають колективні відзнаки на "Днях международной детской моды" (2013 р, Київ), Всеукраїнській Олімпіаді сценічних мистецтв "GoldenLaurel" (2014 р, Київ), на якій учениці школи вибороли гран-прі в категорії "Театр мод".

Незабаром, 29 листопада, в ресторані "Ужгород" школа моделей представить унікальне дійство під назвою "A’Star Fashion & Melody Show". Ми зустрілися із директором школи Анною Феєр, щоб дізнатися більше про її модельну школу, а також розпитати про шоу, що об’єднає моду і мелодію.  Далі – пряма мова.


Про школу моделей


Закарпатська школа моделей "A’Star" спеціалізується на підготовці моделей до роботи у модельному бізнесі, що поєднує роботу на подіумі, фото та відеозйомки, участь у виставках, презентаціях, програмах на ТБ, зйомки у фільмах, реклама для журналів, каталогів та інтернет-магазинів.

Останнім часом з’явилася велика кількість модельних агенцій – організацій, що є посередниками між моделлю та замовником. Проте, дуже часто моделі в цих агенціях не є професійно підготовленими. Ми ж в нашій школі намагаємося навчити дівчат, простимулювати і підготувати до майбутньої роботи. Моделі вчаться основам професійного дефіле, умінню вести себе перед камерою, акторській майстерності, етикету, крім того, ми намагаємося розвивати у них комунікабельність, силу волі та професіоналізм – без цього моделі не обійтися.

Наразі ми готуємо дівчат у трьох групах, поділених за віком: молодша (від 4 до 9 років), середня (від 10 до 15 років) та старша (від 16 до 21 року).


Про "A’Star Fashion & Melody Show"


Ми працюємо і, відповідно, хочемо бачити результат роботи, тому час від часу влаштовуємо тематичні підсумкові покази. У лютому цього року учениці нашої школи демонстрували одяг від місцевих магазинів. Після цього показу ми зрозуміли, що нам до душі працювати не із популярними іноземними брендами, які роблять масовий одяг, а із вітчизняними дизайнерами – більш творчими та креативними людьми, які мають власний почерк та відрізняються індивідуальністю. Так і виникла ідея організувати показ із залученням закарпатських дизайнерів. Однак, все виявилося не так і просто: дизайнерів небагато, колекцій, готових до показу, ще менше. Тому ми вирішили трішки розширити свої кордони і запросити дизайнерів з Києва, Львова, Івано-Франківська, Житомира.

В програмі шоу буде показ карнавальних суконь від Наталії Алечко (Тячів), показ колекції етнічного одягу від Тетяни Зубкович (Івано-Франківськ) за участі вихованиць центру естетичного виховання "Marysia Model Management", показ дизайнерського етно-одягу "Чичері" від Анастасії Василик (Львів), показ колекції в стилі "бохо" від Оксани Василян (Ужгород), показ прикрас та аксесуарів ручної роботи від Мирослави Войтовської (Ужгород), показ святкового одягу для дівчат від Тетяни Васіної (Київ), показ одягу та фірмових шапочок для хлопців та дівчат від бренду "ALEXANDER VASILYEV" (Київ), показ авторських аксесуарів від арт-студії "MuzaLi" (Київ), показ ексклюзивних вечірніх суконь від Маргарити Козак (Житомир), показ колекції модного одягу OTYK (Івано-Франківськ). Завершувати образи моделей будуть талановиті фахівці своєї справи, візажисти Світлана Попович, Наталія Сентімрей, Алена Землякова, Анастасія Вигівська, Георгій Георгієв та перукарі Наталія Ворохта, Ольга Сасіна, Оксана Павлишинець.


Про акценти"A’Star Fashion & Melody Show"


Коли ми говоримо про красу, то, зазвичай, вона асоціюється з дівчиною. Дівчина повна шарму та граційності. Найяскравіше це може передати тільки музика. Саме з цих міркувань ми об’єднали величну музику із прекрасними дівчатами, які будуть представляти колекції наших дизайнерів на "Melody & Fashion Show". Між виходами моделей буде музична пауза, яка супроводжуватиметься мелодією фортепіано, скрипкою та акордеоном. Візуальне мистецтво, підкріплене живою музикою міцно закарбує модне шоу у підсвідомості глядачів.

Ще одним акцентом заходу є покази етно-одягу. Зараз національні мотиви на піку популярності, тому ми вирішили додати до нашого шоу такої колоритності. Напередодні самого заходу плануємо ще й організувати для гостей лекцію присвячену художній вишивці Закарпаття та продемонструвати традиційний народний одяг нашого краю. Лекцію проведе художник-монументаліст, викладач Закарпатського художнього інституту, кандидат мистецтвознавства Роман Пилип. У нас полікультурний край, тому нам є що показати і про що розказати.

Ну, а головною родзинкою вечора стане те, що наші почесні гості зможуть обрати "Найкращу манекенницю", яка отримає цінні подарунки від наших партнерів Мирослави Войтовської (автор ексклюзивних прикрас ручної роботи) та Ольги Новосад (автор колекційних та інтер’єрних ляльок), а після цього в онлайн режимі ми проведемо голосування за титул "Найкраща фотомодель". Це стане стимулом і своєрідним визнанням для учениць, котрі найкраще працювали і змогли себе достойно показати.


Про плани та цілі


Організація та підготовка до модного шоу допомогла нам дізнатися про різні нюанси, надихнути нас. Не виключено, що такі заходи ми проводитимемо частіше. До речі, під час пошуку колекцій для показу ми всерйоз задумалися над тим, щоб випустити власну колекцію і вже найближчим часом презентувати її.

Крім того, дуже хочеться, аби Закарпаття стало справжньою столицею моди в Україні. На нашу користь грають два фактори – сюди їздять відпочивати представники усієї модної індустрії країни, а ще ми ж знаходимося у самому центрі Європи і найперші із усієї України відчуваємо модні тенденції.


Запрошення можна замовити за телефоном: 095 113 39 90.


Катя Брижань, Varosh

Фото: Маріан Логойда

0 #