Ідеї

Органічні, натуральні та корисні солодощі з соціальною складовою

8 Червня 2013 4 712

Солодкі кульки широкого спектру дії з’явилися у продажі у "Львівській майстерні шоколаду", не зважаючи на те, що виготовляються вони за межами закладу, та шоколад до їхнього складу не входить.

Річ у тім, що ці натуральні солодощі, без цукру та будь-яких сумнівних речовин зроблені руками людей, які їхнім продажем намагаються назбирати грошей на соціальні ініціативи.


– Свого часу я познайомилася з дівчиною зі Львова, яка навчила мене готувати корисну випічку з простих продуктів, котрі можуть вживати навіть вегани, які не їдять ані молока, ані яєць, – розповідає Тетяна Лемак.

– З часом, я почала вивчати цю тему і популяризувати здорове харчування. Оскільки чимало моїх знайомих готові долучатися до соціально-корисних акцій, ми вирішили спробувати готувати та продавати солодкі кульки та збирати кошти на придбання необхідних речей у дитячий будинок. Наша мета – ділитися тим, що ми маємо з тими, хто не має нічого. Дуже приємно, що ми знайшли підтримку у "Львівської майстерні шоколаду", яка пішла нам на зустріч, тож там можна придбати наші солодощі за 5 гривень. Частина коштів іде на нові кульки, а решта – на потреби дитячого будинку у с.Батьово, – говорить активістка.


Солодкі кульки підходять навіть сироїдам, які не вживають термічно-оброблених продуктів. За особистими спостереженнями Тетяни, останнім часом все, що має припис "натуральне" або "органічне" користується особливим попитом у екологічно-свідомих споживачів. Отже, продавати такі солодощі досить легко.

– Їхній секрет – у простоті, варіантів приготування – безліч. Звісно, можна просто наїстися фініків, родзинок і горіхів, але якщо приготувати з цих інгредієнтів кульки – смак буде набагато збалансованіший та цікавіший, – запевняє Таня.


Рецепт веганських солодощів без цукру від Тетяни Лемак:

Обсмажити та подрібнити насіння соняшника, грецькі горіхи або арахіс та кунжут. Фініки без кісточок та родзинки залити окропом на кілька секунд, промити та перемішати з подрібненими горіхами та насінням. Зліпити кульки та обваляти у кокосовій стружці або кунжуті.


Вікторія Рижова, Varosh.com.ua

Фото: Віктор Дьомін

0 #